Ești însărcinată și ai răcit? Iată ce tratament poți urma


 
Majoritatea medicamentelor afectează bună dezvoltare a fătului, așa că soluțiile la îndemână pentru tratarea răcelii rămân remediile naturiste și un stil de viață sănătos.


Hidratarea este acum mai importantă că oricând. Specialiștii îți recomandă să consumi opt pahare pe zi. Lichid nu înseamnă doar apă, ci și ceaiuri călduțe de plante, îndulcite cu miere și lămâie pentru calmarea aparatului respirator, sau zeamă din compoturi. Nici vorba, însă, de cafea sau alcool.

 

O dietă echilibrată, care să includă multe fructe și legume proaspete, ajută nu doar la prevenirea răcelii, ci și la refacerea rapidă a organismului. Dacă nu prea ai poftă de mâncare, încearcă să consumi cinci-șase mese mici, porționate de-a lungul unei zile.

 

Începe dimineața cu cereale integrale și continuă cu sucuri de fructe sau supe calde, preparate în casă, care își vor asigura aportul de vitamine și nutrienți și te vor întrema rapid.

 

 

Când nasul e înfundat, folosește o pernă în plus pentru a menține poziția capului ridicată și pentru a elibera, astfel, căile nazale. Dacă ți se pare incomod, pune pernă sub saltea, pentru a crea un plan înclinat. Vei adormi rapid și vei visa frumos!

 

Inhalatiile cu ulei de mentă, pin sau eucalipt picurat într-un vas cu apă foarte fierbinte sau presărat pe un prosop așezat pe frunte ajută la decongestionarea sinusurilor și înlătura cu mâna durerile de cap.

 

Gargară cu sare poate calmă și ea senzația de gât iritiat. Pentru un efect optim dizolvă o linguriță de sare în apă caldă și clătește gură și gâtul câteva minute, fără a înghiți.

 

Fumatul sau inhalarea fumului de țigară irită căile respiratorii, așa că evita locurile unde se fumează. Altfel, nu doar tu, ci și piticul va avea de suferit.

 

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru bebelușul din burtică este să te odihneșți suficient.

 

Corpul lupta mai eficient cu răceala atunci când nu este solicitat sau stresat. Acordă-ți timp doar pentru tine și vei ieși victorioasă în lupta cu virozele.

 

VEZI SI:

related posts

Modifică setările cookies