Experții suedezi, în fața unei concluzii care spulberă calculele inițiale: imunizarea de turmă nu funcționează


Un studiu realizat de Agenția de Sănătate Publică din Suedia a scos la iveală că metoda de imunizare în masă a cetățenilor, prin evitarea impunerii de restricții, nu a fost cea mai bună alegere.


Specialiștii suedezi sunt pe cale să recunoască faptul că s-au înșelat: imunizarea de turmă nu funcționează cum se așteptau ei. Suedia, țară cu 10,2 milioane de locuitori, are 32.172 de cazuri de Covid-19 raportate și 3.871 de decese.

Deși anticipseră că jumătate din populație se va infecta cu noul coronavirus până în luna mai, medicii au constatat că procentul celor care au SARS-CoV-2 este mult mai mic. Pentru a asigura ceea ce se cheamă „imunitate de turmă”, 60% din numărul indivizilor care ocupă un teritoriu trebuie să se infecteze.

Citește și: Româncă din Suedia, despre Covid-19: „Măsurile de precauție sunt un pic cam relaxate”

Citește și: Doi suedezi de origine română ne explică „normalitatea” din Suedia în pandemia de coronavirus

La nivelul capitalei Stockholm, experții au estimat că doar 7,3% dintre locuitori au dezvoltat anticorpi pentru Covid-19, prea puțin pentru ca suedezii să stea liniștiți, informează Reuters

Acestea rezultate au două posibile cauze, spune profesorul Tom Britton, care a ajutat Agenția de Sănătate Publică să dezvolte modelul de prognoză.

Înseamnă fie că ce am calculat eu și agenția este greșit, ceea ce este posibil, dar în acest caz e surprinzător că se înșală atât de grav... fie mai mulți oameni s-au infectat decât cei care au dezvoltat anticorpi”, a spus acesta pentru ziarul suedez Dagens Nyheter

Suedia a înregistrat un record negativ în această săptămână, depășind Marea Britanie, Spania și Italia la rata de decese cauzate de coronavirus. Însă, statistica nu este una care e luată în seamă de experți, întrucât toate statele europene, mai puțin Suedia, sunt pe scădere în ceea ce privește numărul de decese și de noi cazuri de Covid-19 confirmate.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Românul care face sute de milioane pe youtube - Trending Review cu Daragiu - Episodul 30

FULLSCREEN
Experții suedezi, în fața unei concluzii care spulberă calculele inițiale: imunizarea de turmă nu funcționează
  • /

related posts

Modifică setările cookies