Fereste-te de junk food! E la fel de periculos ca heroina si tigarile!


Ingrijorati de numarul mare al tinerilor care sufera de obezitate, cercetatorii din SUA lanseaza un avertisment serios: mancarea care abunda in grasimi si zahar da dependenta.
 


Astfel, se explica succesul restaurantelor de tip fast food in intreaga lume, dar si numarul mare de adolescenti obezi care populeaza la ora aceasta planeta. Specialistii au descoperit ca alimentele care se vand in astfel de locuri actioneaza asupra acelorasi centri ai placerii din creier precum drogurile si tutunul. Astfel, o data descoperit gustul de fast food, dat de combinatia fatala de zahar si grasimi, riscul de instalare a  dependentei fata de aceste produse este major. Cercetatorii au dat acest verdict dupa ce au hranit mai multi cobai cu sunca, prajituri si carnati.

La scurt timp dupa mesele copioase, soriceii au dat semne de dependenta. “Este cel mai convingator studiu de pana acum care arata ca dependenta de droguri si obezitatea au acelasi mecanism neurologic” a declarat unul dintre autorii studiului, prof. Paul Kenny de la Scripps Research Institute din  Florida. Mai mult, dupa ce nu au mai primit hrana nesanatoasa, cobaii ai refuzat sa manance.
 

related posts

Modifică setările cookies