Gata cu dulciurile pline de calorii din magazine! Invata sa gatesti halva, alaturi de Magda Palimariu


Stim, indiferent de numarul kilogramelor pe care ti le arata cantarul, nu poti renunta nici in ruptul capului la dulciuri. Drept pentru care, iti venim in ajutor cu o reteta simpla si rapida de halva. Magda Palimariu a mers impreuna cu noi la Violeta’s Vintage Kitchen si ne-a demonstrat ca gatitul nu e atat de greu precum pare la prima vedere.

 


Ingrediente necesare:
Gris
Faina
Cafea
Stafide
Migdale
Zahar
Unt
Apa

Mod de preparare:
Incepe prin a pune la fiert o cana cu apa, impreuna cu una de zahar. Cand ai obtinut un sirop gros, adauga pe rand toate celelalte ingrediente, amestecand continuu. Prima data adauga untul, iar dupa ce s-a topit continua cu grisul, iar apoi faina in ploaie. Compozitia va continua sa se ingroase, asa ca asigura-te ca amesteci tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Adauga apoi cafeaua, migdalele si stafidele si continua sa amesteci pana cand compozitia se desprinde de pe marginile oalei. Lasa apoi desertul la racit si... pofta buna!

 

related posts

Modifică setările cookies