Ghimbirul arde iute kilogramele


Este o radacina cu o forma extrem de particulara si coaja sidefie. Cat despre gustul si aroma lui, iti plac sau nu. Cale de mijloc nu prea exista. Cert este ca ghimbirul ar trebui sa faca parte din colectia de plante pentru acest sezon al oricarei pasionate de cooking si sanatate. 


"Mie una, imi place mult gustul de ghimbir, va declar de la inceput. Iar in sezonul acesta, am facut o obsesie noua pentru supa clara, fierbinte de curcan (carnea o mai variez cu pui sau vita) in care adaug chiar de la inceput ghimbir, telina, lemongrass si alte radacinoase albe. Pentru consistenta, adaug dovlecei, praz, cateva foi de varza sau bucati mari de dovleac. Pentru a fi in ton cu gustul iute al ghimbirului, impregnat in toate legumele incluse, dar si in bucatelele de curcan, mai adaug si piper" spune Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii "Ce se intampla, doctore?"

"Este o supa care te incalzeste pana in maduva oaselor sau pana in adancul creierului, decongestionand mucoasa nazala si a sinusurilor, datorita uleiurilor volatile. De aceea, tin sa va marturisesc ca o folosesc si ca leac atunci cand simt ma mai "paste" o raceala sau o administrez musafirilor infrigurati. Dupa ce am pus supa in farfurie, o stropesc cu putin ulei de dovleac. Doar cateva picaturi, care infrumuseteaza, dar adauga un plus de savoare supei" descrie reteta medicul de la PRO TV.

Citeste mai multe despre beneficiile ghimbirului de pe csid.ro

related posts

Modifică setările cookies