Greseli pe care le faci la sala si cum sa le corectezi. Recomandari de la o antrenoare de gimnastica aerobica


Majoritatea dintre noi am fost cel putin la un curs de gimnastica aerobica. Nu intotdeauna am obtinut insa cele mai bune rezultate de pe urma sedintei. Antrenoarea Tania Mihalascu iti spune mai jos care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci la aerobic si cum sa le corectezi.


Practicarea gimnasticii aerobice are multe avantaje: ajuta la arderea grasimilor si, deci, la reducerea si apoi mentinerea greutatii ideala, corecteaza postura deficitara, regleaza respiratia si ritmul cardio-vascular, imbunatateste echilibrul.

De-a lungul experietei mele profesionale in acest domeniu am observant anumite “greseli” care sunt facut cand vine vorba de gimnastica si efort fizic:

“Gimnastica este pentru femei” – Acest lucru este complet fals! Gimnastica este destinata tuturor, femei si barbati, indiferent de varsta. Exercitiile se adapteaza in functie de nevoile si dorintele fiecaruia.

“Nu beau apa in timpul sedintei” – Apa este sfanta! Nu trebuie exagerat consumul de apa in timpul efortului fizic, insa cateva guri sunt chiar indicate. Hidratarea este importanta in permanenta.

“Obosesc repede, nu pot sa respir” – Majoritatea persoanelor nu stiu sa respire. Inainte de inceperea sedintei se fac cateva exercitii de respiratie. Acestea se mentin pe parcursul efortului, insa sunt adaptate tipului de miscare.

“Prefer sa fac mai putin dar mai greu, pana nu mai pot” – Gimnastica inseamna miscare si sanatate, nu culturism. Un program de exercitii bun da rezultate in timp, daca este repetat si adaptat constant nevoilor tale. Faptul ca faci febra musculara la un antrenament si pe urma nu te mai duci o saptamana nu ajuta cu nimic.
 

related posts

Modifică setările cookies