Îmbrăţişările au efecte vindecătoare! Vezi explicaţiile psihologice şi medicale


Noi am făcut o listă cu zece dintre aceste explicaţii, o parte dintre ele psihologice şi medicale, dar alte motive puteţi găsi şi voi. Pentru că sunt nenumărate . După ce îmbrăţişaţi pe cineva drag, bineînţeles! 


1. Atingerea şi conexiunea presupuse de o îmbrățișare cresc încrederea și creează un sentiment de siguranță. Acest lucru ajută la comunicarea deschisă și onestă între doi oameni.

2. Îmbrățișările pot mări instantaneu nivelurile de oxitocină, care vindecă sentimente de singurătate, izolare și furie.

3. O îmbrățișare menţinută un timp îndelungat îţi ridică nivelul de serotonină, îţi ridică starea de spirit și creează  un sentiment de fericire.

4. Îmbrățișările întăresc sistemul imunitar. Presiunea ușoară exercitată asupra sternului și încărcătura emoțională pe care o creează acest lucru activează plexul solar. Se stimulează  astfel glanda timus, care reglează și echilibrează producția de celule albe din sânge (care vă ajută să vă mențineţi sănătoși). 

5. Îmbrățișarea sporește stima de sine. Încă de la naştere, atingerile venite din partea membrilor familiei ne arată că suntem iubiți și speciali. Ca adulţi, subconştientul nostru face conexiunea dintre atingeri/îmbrăţişări şi sentimentul de a ne simţi valorizaţi. Practic, orice îmbraţişare primită reactivează capacitatea noastră de a ne aprecia şi de a ne iubi mai mult.

6. Îmbrățișarea relaxează mușchii şi eliberează tensiunea din corp. Mai mult, pot să calmeze durerile prin creșterea circulației în țesuturile moi ale corpului.

7. Îmbrăţişările echilibrează sistemul nervos. Pielea conține o rețea de centuri de presiune, numiţi corpusculi Pacinian, care pot simți atingerile și care sunt în directă legatură cu creierul. Răspunsul galvanic al pielii cuiva care primește și oferă o îmbrățișare arată o schimbare în conductivitatea pielii. Efectul umezelii și al electricității din piele sugerează o stare mult mai echilibrată în sistemul nervos după îmbrățișare.

8. Îmbrăţişările ne învață cum să dăm și să primim şi ne arată modul în care dragostea curge în ambele sensuri.

9. Îmbrățișările, la fel ca meditația și râsul, ne învață să fim prezenți şi să curgem cu energia vieții. Îmbrățișările vă scot din tiparele prestabilite de gândire și vă conectează cu inima, cu sentimentele și cu respirația.

10. Schimbul de energie care se produce în urma unei îmbrățișări reprezintă o investiție în relație. Încurajează empatia și înțelegerea dintre doi oameni, iar câştigul se produce de ambele părţi.

 Pe PRO TV PLUS puteți vedea emisiunile preferate:

Foto: Unsplash

related posts

Modifică setările cookies