Măsură drastică luată de Italia pentru a stopa răspândirea coronavirusului. România, la al șaselea caz confirmat


Italia ia masuri drastice pentru a preveni răspândirea coronavirusului: toate școlile și universitățile urmează să fie închise până la mijlocul lunii martie, anunță agenția Ansa, citata de Independent.co.uk. 


În regiunile din nordul Italiei, aflate în carantină,  școlile sunt închise deja de 10 zile.

În Italia numărul deceselor a ajuns la 79, iar infectările la peste 2600. 

Ministrul Sporturior din Italia a spus că cel mai probabil și meciurile din Serie A se vor juca fară spectatori. 

Încă două cazuri noi de coronavirus, confirmate în România. S-a ajuns la 6

Cel de al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat la un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marţi, precizează Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres.

"Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara", arată miercuri sursa citată.

Al șaselea caz este o persoană de 71 de ani din Suceava.

35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar alte 10.094 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală la nivel naţional, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), prin intermediul unui comunicat.

În cazul celor 35 de persoane se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus).

Citeste si: 23 de informații esențiale despre coronavirus pe care orice român trebuie să le știe

În Iran, numărul morților a ajuns la 92, cel mai mare după China

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat, miercuri, decesul altor 15 persoane infectate cu noul coronavirus, bilanţul epidemiei în această ţară ajungând la 92 de decese din 2.922 de cazuri confirmate.

"Numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore este 586", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kianouche Jahanpour, în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că "15 dintre aceste cazuri (de persoane) din păcate au decedat''.

Perioada medie de incubaţie a noului coronavirus -  cinci până la şapte zile

Perioada medie de incubaţie a noului coronavirus este de cinci până la şapte zile, iar cea maximă de 14 zile, a anunţat miercuri la Beijing Du Bin, preşedintele ramurii de îngrijire a pacienţilor critici din cadrul Asociaţiei Medicale Chineze, citat de Reuters.

Du Bin a declarat totodată că, deşi în provincia Hubei unele persoane au avut rezultate pozitive la testele pentru coronavirus chiar şi după ce au fost externate, nu există deocamdată nicio dovadă că astfel de pacienţi pot transmite virusul altor persoane.

China a raportat miercuri o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv şi 38 de decese suplimentare. La nivel naţional, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.

 

Vezi si: Doctor de bine - Dr. Gabriela Bar, despre cum să ne protejăm copiii împotriva gripei și a coronavirusului

related posts