Medicii de la Spitalul Fundeni obligați să semneze un angajament anti-mită


Conducerea Spitalului Clinic Fundeni  le cere medicilor să semneze un document prin care își vor asuma „măsuri coercitive sau disciplinare” dacă vor lua mită. 


Cei 1200 de  angajați ai Sptalului Clinic Fundeni, din care 350 sunt medici, sunt obligați să semneze o declarație  că refuză mita. 

Spitalul Clinic Fundeni este lider în programul de transplant hepatic, renal și medular, iar conducerea acestui centru de elită a medicinei românești dorește să stea departe de scandaluri. Salariile din sănătate au crescut de aproape trei ori, iar  acum o asistentă medicală care face și gărzi poate câștiga chiar și 1000 euro net, iar un medic între 2000 - 4000 de euro, în funcție de specialitate. 

Managerul  Spitalului Fundeni, Carmen Orban, le cere angajaților nu doar să refuze mita, ci să raporteze să raporteze orice fapte care nu respectă politica anti-mită.
 
„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită” - este unul dintre paragrafele din document, potrivit Libertatea.ro
 
 Mai mult decât atât,  personalul medical trebuie să specifice și că: „Nu am fost implicat în fapte de mită, corupție sau probleme similare”. 
 

Sursa foto: Libertatea, Istock

related posts

Modifică setările cookies