Meghan Markle, metoda surprinzătoare prin care evită virusul Zika, în Fiji și Tonga


În cadrul turneului regal, Meghan Markel vizitează Fiji și Tonga, chiar dacă este însărcinată, iar aceste zone sunt afectate de virusul Zika.


Meghan Markle este gravidă în patru luni și, în ciuda avertismentului experiților în sănătate, care recomandă femeilor însărcinate să evite infestarea cu virusul Zika, a ajuns într-o regiune în care aceasta afecțiune încă face ravagii.

Citește și: Sora lui Meghan, reacție controversată la aflarea veștii că Ducesa e însărcinată

Cu toate acestea, conform Express.co.uk, Ducesa de Sussex este extrem de precaută și a apelat la o metodă surprinzătoare pentru a evita înțepăturile țânțarilor care pot transmite acest virus.

Meghan și-a ales cu grijă ținuta pentru a reduce șansele de a fi înțepată - purtând mâneci lungi în timpul șederii sale pe aceste insule. Profesorul James G. Logan, directorul departamentului de control al bolilor, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat: ”Ajută purtarea mânecilor lungi și a hainelor foarte largi. Țânțarii pot să te înțepe și prin blugi dar, dacă hainele sunt largi, este mult mai dificil pentru aceste insecte să ajungă la piele. De asemenea, hainele deschise la culoare ajută, țânțarii fiind adesea atrași de ținutele închise la culoare. Te ajută să-i depistezi pe haine, căci aceștia se văd clar pe materialele deschise”.

Virusul Zika se transmite prin înțepătura de țântar și, în timpul sarcinii, acesta poate provoca fătului microcefalie și alte defecte congenitale.

Meghan a ales, pentru vizita în Tonga, o ținută lejeră. De asemenea, conform profesorului Logan, aceasta s-a uns, cu siguranță, cu o soluție contra țânțarilor.

Palatul Kensington a confirmat, săptămâna trecută, că Ducesa de Sussex a cerut sfatul medicilor, după ce a aflat că este însărcinată, și a decis să își onoreze vizitele plănuite pentru turneul regal. 

Foto: Getty

FULLSCREEN
Meghan Markle, metoda surprinzătoare prin care evită virusul Zika, în Fiji și Tonga
  • /

related posts

Modifică setările cookies