Mihaela Bilic recomanda: 5 tipuri de branza care nu iti saboteaza dieta


Branzeturile sunt o resursa importanta in alimentatia zilnica, dar si in dieta. Medicul nutritionist Mihaela Bilic sustine ca la acelasi numar de calorii consumat, cei care au in dieta produse lactate pierd cu 20% mai multa grasime. Afla care sunt branzeturile care nu iti afecteaza silueta.
 


Mihaela Bilic ne arata pe site-ul ei, www.doctorbilic.com, care sunt cele 5 tipuri de branzeturi recomandate atunci cand tinem o dieta.

1.    Branza proapata de vaci are 0-3% grasime si 70 de calorii (slaba) sau 6-7% si 110 calorii (grasa).
2.    Urda si ricotta se fabrica din din zerul de la lapte, de aceea contin putine grasimi, uneori chiar mai putine si decat branza de vaci. Au mai putin de 15% grasime si contin 165 calorii/100g.
3.    Perle de branza cu smantana au 2-6% grasime si contin 45-60 de calorii.
4.    Branzica de casa
5.    Creme de branza light.

Calciul din produsele lactate determina metabolismul sa arda grasimi.

Branzeturile cu continut caloric crescut (cascavalul, parmezanul, telemeaua) se pot folosi rase pe timpul dietei. In felul acesta impresia de volum creste, iar satisfactia gustului ramane. Casul si mozzarella sunt branzeturi la fel de grase ca si telemeaua, doar ca nu au sare.

Branza topita reprezinta sortimentul inferior al produselor lactate fiind fabricata din branzeturi de calitatea a 2-a amestecate cu mari cantitati de grasimi.

Branza cu mucegai  are foarte mult calorii si trebuie evitata!

Citeste mai multe sfaturi utile de dieta pe site-ul Mihaelei Bilic.
 

related posts

Modifică setările cookies