Moderna a început testarea vaccinului anti-Covid pe bebeluși de șase luni și copii până în 12 ani


Compania farmaceutică Moderna a început studiul în cadrul căruia va testa vaccinul său anti-Covid pe copii până în 12 ani, inclusiv pe bebeluși de șase luni.


La studiu sunt așteptați să participe 6.750 de copii sănătoși din Statele Unite și Canada. Moderna a refuzat să declare câți s-au înscris deja sau câți au primit prima doză, conform purtătorului de cuvânt Colleen Hussey.

”Este o cerere imensă pentru a afla cum decurge vaccinarea la copii și ce face aceasta”, spune Dr. David Wohl, directorul medical al unei clinici de vaccinare de la Universitatea North Caroline, care nu este implicată în studiu.

Într-un studiu separat, Moderna își testează vaccinul pe 3000 de copii cu vârstele cuprinse între 12 și 17 ani și s-ar putea ca rezultatele să fie disponibile, pe acest grup de vârstă, până în vară. Vaccinul va trebui să primească autorizație pentru folosirea pe copii, deci nu va fi disponibil imediat. 

Conform nytimes, mulți părinți își doresc protecție pentru copiii lor, iar copiii vaccinați ar trebui să ajute la obținerea imunității de turmă, considerată crucială pentru oprirea pandemiei. 

Efectele secundare ale vaccinului, precum febra, durerea în braț, stare de oboseală sau dureri musculare, pot fi mai intense la copii decât la adulți, iar medicii spun că este important ca părinții să știe la ce să se aștepte după ce copiii lor sunt imunizați.

Fiecare copil din studiul Moderna va primi două doze, la distanță de 28 de zile. Copiii de peste 2 ani pot primi doze de 50 sau 100 de micrograme. Cei sub 2 ani pot primi două doze a câte 25, 50 sau 100 de micrograme. (Doza pentru adulți este de 100 micrograme). 

Copiii vor fi monitorizați timp de un an, pentru a documenta efectele secundare și nivelul anticorpilor, măsuri care îi va ajuta pe cercetători să afle dacă vaccinul oferă protecție. 

Foto: Shutterstock

Întrebarea Mesei Rotunde cu IHATEPINK: Ce propunere are pentru Alina Eremia, Mimi si Cristina Ich?

related posts

Modifică setările cookies