Nu ceda tentatiei! Trucuri care te ajuta sa te tii de dieta chiar si cand esti inconjurata de ispite


Se intampla sa fim invitate la masa sau la petreceri si sa avem o dieta stricta pe care trebuie sa o tinem. Ce facem? Mergem cu caserola de mancare la nunta sau la party? Nu, exista alte solutii!


Ne-am consultat cu nutritionistul Elsa Caragia si iata cate sfaturi folositoare si de succes ne-a oferit! "Recomand sa abordam intr-un mod echilibrat orice masa festiva, petrecere sau eveniment unde exista mancare multă si variata", ne-a spus ea.

"Celebrele trucuri de a-ti pune foarte multa sare in mancare pentru a nu putea lua mai mult de doua inghitituri, de a-ti turna detergent in farfurie dupa ce ai mancat doar o parte din mancare ca sa nu mai fii tentata sa mai ciugulesti de acolo si altele de genul asta sunt duse la extrem, iar eu nu le agreez deloc."

Vom exemplifica cateva trucuri sanatoase, de succes si satisfacatoare in acelasi timp:

"Farfuria de 20cm". Ne imaginam o farfurie cu diametrul de 20cm pe care nu ar fi bine sa o depasim. Chiar daca exista mai multe feluri de mancare, le putem combina pe tot parcursul serii astfel incat la sfarsit sa nu fi depasit aceasta farfurie. (De exemplu: 1/2 de farfurie de aperitive, 1/4 de farfurie din felul de baza si 1/4 de farfurie pentru desert).

Mancam un singur fel de mancare (doar aperitivul sau doar felul de baza). Portia sa nu depaseasca doua palme. Acest truc este doar pentru cei mai putin pofticiosi, care se pot abtine de la celelalte delicatese servite.

De asemenea, putem foarte bine sa ne dedicam socializarii, dansului, plimbărilor, astfel incat sa obtinem toate befeciile unei iesiri in oras fara a simti ca se depune greutatea. Daca am facut totusi un exces, in doua sau trei zile de mancat echilibrat, aceasta se va duce garantat!

related posts