Nu te mai enerva: stresul ingrasa! Vezi cum!


Uita de exercitii epuizante si diete drastice. Cercetatorii au descoperit ca este o metoda mai simpla de a slabi. Si anume relaxarea. Exista o gena care face ca atunci cand suntem stresati sa tanjim dupa dulciuri si mancare de tip junk. Deci...fiti calme!


Se pare ca aceasta gena este legata si de doua forme de diabet. Cel care a condus studiile pe aceasta tema este Dr. Alon Chen, care a facut cercetari pe soareci. El a descoperit la acesti soareci o gena care produce o proteina numita Ucn3 atunci cand erau stresati.

Produsa in creier, aceasta proteina are efecte profunde asupra intregului corp, afectand organe ca inima, muschii, ficatul si pancreasul.

Se pare ca Ucn3 declanseaza si pofta de dulce si mancaruri grase, in perioade de stres.

Intr-un studiu anterior realizat de cercetatorii britanici, acestia au demonstrat ca doua treimi din populatia Marii Britanii este purtatoare de "gena dependentei de junk food" , care ii face sa tanjeasca dupa dulciuri si mancaruri grase.

Cei care aveau "gena" mancau cu 100 de calorii mai mult decat ceilalti, la fiecare masa. Deci, la finalul unei saptamani intregi, purtatorii acestei gene ajungeau sa consume cu 2100 de calorii in plus - cat ii ajunge unui om pentru o zi intreaga!

Cercetarile explica de ce unii oameni nu pot rezista tentatiei de a manca fast food si nu pot tine deloc diete.

related posts

Modifică setările cookies