Nutriționistul Mihaela Bilic, mesaj de Ziua Îndrăgostiților: ”Cum de am ajuns să ne îndrăgostim de... mâncare”


Conform medicului nutriționist Mihaela Bilic, relația noastră cu mâncarea spune multe despre relațiile sentimentale din viața noastră.


De Ziua Îndrăgostiților, Mihaela Bilic a comentat, pe pagina personală de Facebook, relația pe care tot mai multe persoane o au cu mâncarea, care a încetat de mult să mai fie doar un combustibil necesar pentru funcționarea corectă a organismului.

Citește și: Nutriționistul Mihaela Bilic a ținut cura de slăbire cu merdenele. "Era fericirea pe pământ"

”Puțin sunt cei care încă mai mănâncă doar pentru că le e foame, majoritatea folosim mâncatul emoțional ca metodă eficientă pentru calmare, liniștire sau ca simplă (pre)ocupare. Nu e greșit să mănânci pentru că e bun sau pentru că îți place, trist este să mănânci și să nu te bucuri sau preparatul să nu fie cu adevărat gustos/delicios.

Relația cu mâncarea spune foarte mult despre toate relațiile din viața noastră, fie ele sentimentale/personale/intime sau familiale/afective. Există 2 tipologii: 

- fie suntem extrem de deschiși, pasionali, impulsivi sau chiar excesivi cu sursele de plăcere din viața noastră și atunci ne asumăm să iubim/mâncăm mult, cu toate bunele și relele care decurg din asta

- fie suntem într-o încercare permanentă de a ne demonstra valoarea, de a ne controla viața, silueta și mâncarea conformându-se atunci unor reguli/strategii stricte. 

In situațiile de mai sus nu e niciun mister, părțile implicate își respectă angajamentele, e un fel de "căsnicie" cu toate momentele ei de "la bine și la rău". Drama și nefericirea apar când există o relație toxică, de abuz și suferință, un amestec ciudat de dragoste și ură, pe sistemul " rău cu rău, dar mai rău fără rău"! Asta mi se pare că a devenit relația noastră cu mâncarea, o dependență păguboasă care ajunge să ne "umfle" și să ne producă mai multă suferință decât plăcere/bucurie”, consemnează Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook

Vezi și: Mihaela Bilic ne dezvăluie care este metoda pentru a scăpa de surplusul de grasimi din zona abdomenului

related posts

Modifică setările cookies