(P) Ce Sunt Probioticele


Probioticele sunt bacterii vii și drojdii benefice pentru sistemul digestiv și, prin urmare, pentru sănătatea întregului organism.

Tag-uri: #probiotice

De obicei ne gândim la probiotice că la germeni care provoacă boli, dar organismul este plin de bacterii, bune sau rele, și este nevoie de un echilibru între acestea pentru a beneficia de sănătate și energie.

Probioticele sunt deseori numite bacteriile bune sau utile, pentru ce ele ajută la menținerea sănătății intestinale. Ele se găsesc în suplimente și unele alimente cum ar fi iaurtul. Medicii le recomandă deseori pentru a ameliora problemele digestive, dar vom vedea că au multe alte beneficii pentru sănătate.

Cum funcționează probioticele

Cercetătorii încearcă să-și dea seama exact cum funcționează probioticele, ei descoperind până în prezent doar câteva modalități prin care acestea contribuie la menținerea sănătății intestinale:

Când pierdem bacteriile bune din corp după un tratament cu antibiotice, probioticele ajută la înlocuirea lor. Probioticele crează un echilibru între bacteriile bune și bacteriile rele, mențînând corpul într-o stare adecvată de funcționare.

 

Tipuri de probiotice

Multe tipuri de bacterii sunt clasificate că probiotice. Toate au beneficii diferite și provin din două grupuri:

Lactobacillus - Acesta este cel mai frecvent probiotic și se găsește în iaurt și alte alimente fermentate. Diferitele tulpini pot ajută la ameliorarea diareei și ajută persoanele care nu pot digera lactoză (zahărul din lapte).

Bifidobacterium - Se poate găși în unele produse lactate și ajută la ameliorarea sindromului intestinului iritabil și a altor afecțiuni. Saccharomyces boulardii - Este un organism viu, o drojdie găsită în probiotice. Ea ajută la combaterea diareei și a altor probleme digestive.

 

Ce tratează probioticele

Printre altele, probioticele ajută la tranzitul alimentelor prin intestin, afectând nervii care controlează mișcările intestinale. Cercetătorii încă încearcă să descopere care sunt cele mai bune probiotice pentru anumite probleme de sănătate. Chiar și așa, în prezent se știe că probioticele pot ameliora o lista lungă de afecțiuni:

1. Sindromul colonului iritabil;

2. Boală inflamatorie a intestinului;

3. Diaree infecțioasă cauzată de viruși, bacterii sau paraziți intestinali;

4. Diaree cauzată de antibiotice;

5. De asemenea, unele cercetări au reliefat faptul că probioticele sunt utile pentru

rezolvarea problemelor în alte părți ale corpului cum ar fi:

6. Afecțiuni ale pielii cum ar fi exemele;

7. Ameliorarea sănătății urinare și vaginale;

8. Prevenirea alergiilor și răcelilor;

9. Sănătatea orală; etc.

 

Cum se folosesc probioticele

Probioticele sunt considerate alimente și nu medicamente, așa că, spre deosebire de companiile de medicamente, producătorii de suplimente probiotice nu trebuie să dovedească că produsele lor sunt sunt sigure pentru organism. Cel mai bine este să îți întrebi medicul dacă probioticele sunt sau nu o ideea bună pentru ține. În general se consideră că alimentele și suplimentele probiotice sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, deși unele persoane cu probleme ale sistemului imunitar sau alte condiții grave de sănătate nu ar trebui să le ia.

În unele cazuri, izolate, administrarea probioticelor pot avea reacții ușoare care includ stomac deranjat, diaree, gaze și balonare. În general simptomele dispar la două zile după ce ați început să luați probiotice.

De asemenea, în situațiile extrem de rare, probioticele pot declanșa reacții alergice. Dacă sesizezi ceva în neregulă, încetează să le mai iei și discuta cu medicul tău pentru a știi cum ar trebui să continui. Uneori, reacțiile acestea neplăcute fac parte din procesul de detoxifiere și de curățare a organismului.

 

Beneficiile probioticelor

Probioticele promovează un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale și sunt legate de o gama largă de beneficii pentru sănătate:

Probioticele ajută la echilibrarea bacteriilor bune din sistemul digestiv și reduc problemele digestive, alergiile, problemele de sănătate mintale, obezitatea și multe altele;

Probioticele ajută la prevenirea și tratarea diareei. Diareea este un efect secundar comun în administrarea antibioticelor care afectează negativ echilibrul bacteriilor bune și rele din intestin. Dar ele ajută și la alte forme de diaree care nu sunt asociate cu antibioticele.

Probioticele îmbunătățesc unele condiții de sănătate mintală. Tot mai multe studii leagă sănătatea intestinului cu starea de spirit și sănătatea mintală. Astfel, cei care consumă probiotice zilnic, beneficiază de reducerea depresiei, a anxietății și a stresului. Totodată, probioticele pot îmbunătăți memoria.

Anumite tulpini de probiotice ajută la menținerea sănătății inimii, deoarece scad nivelul colesterolului rău și tensiunea arterială. Există bacterii producătoare de acid lactic care reduc colesterolul prin descompunerea bilei în instestin. Prin

descompunerea bilei, probioticele împiedică absorbția acesteia în intestin unde ar putea intră în sânge sub formă de colesterol.

Probioticele reduc gravitatea alergiilor și a exemelor. Mai mult, unele probiotice pot reduce răspunsurile inflamatorii la persoanele alergice la lactoză.

 

Probioticele ajută la reducerea simptomelor anumitor tulburări digestive cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, inclusiv colita ulceroasă și boală Crohn. Totodată, probioticele au efecte benefice și în cazul sindromului intestinului iritabil și a enterocolitei necrozante severă - o afecțiune fatală a intestinului care apare la sugarii prematuri.

Probioticele îmbunătățesc sistemul imunitar și protejează organismul împotriva infecțiilor.

Probioticele ajută la pierderea în greutate și la reducerea grasimiii abdominale.

 

Cea mai bună cale de a beneficia de probiotice

Probioticele se pot obține dintr-o varietate de alimente sau suplimente. Dacă dorești să cumperi un suplimen probiotic, nu ezită să urmezi link-ul https://vegis.ro/suplimente- capsule-comprimate/cosmopharm/37201-mega-biotic-10cps/ .

Culturile probiotice vii se găsesc adesea în produse lactate fermentate, cum ar fi iaurturile și băuturile din lapte, legume murate, tempeh, miso, kefir, kimchi, usturoi, produse din soia, etc.

De asemenea, probioticele se pot lua sub formă de tablete, capsule sau pulberi care

conțin bacterii în formă uscată.

Cu toate acestea, să știi că unele probiotice pot fi distruse de acidul stomacului înainte chiar de a ajuge în intestin, ceea ce înseamnă că nu vei obține nici un beneficiu de pe urmă lor. Mai mult, pentru a avea efect, ele trebuie consumate în anumite cantități.

related posts

Modifică setările cookies