(P) Hrana potrivită pentru o pisică British Shorthair


Pisica British Shorthair este o pisică completă din toate punctele de vedere. Este ușor de identificat datorită capului rotund, picioarelor și ochilor mari. 


Dieta unei pisici din rasa British Shorthair trebuie evaluată cu atenție, precum și dieta tuturor pisicilor și animalelor pe care le îngrijești. Această rasă este calmă și afectuoasă cu familia și, în general, are un caracter bun. Cu toate acestea, poate fi uneori puțin timidă până ajunge să te cunoască.

Odată ce se obișnuiește cu prezența ta, este foarte iubitoare, dar nu până la punctul de a fi copleșitoare. Blana sa este scurtă, netedă și destul de ușor de întreținut cu un periaj obișnuit. În ceea ce privește dimensiunea, această pisică are o greutate ce variază de la patru la șapte kilograme. 

Ce trebuie să știi despre pisica British Shorthair?

British Shorthair este o rasă compactă, cu o blană scurtă, rafinată, deși există și o specie cu păr lung. Această pisică are blana groasă care o face adesea să pară mai mare decât este.

Aceasta nu este doar o rasă fermecătoare și iubitoare, ci și sănătoasă. O astfel de pisică necesită puțin mai mult decât o simplă periere de mai multe ori pe săptămână pentru a-și menține blana. Nu este foarte predispusă la probleme grave de sănătate.

Singura problemă potențială este o afecțiune cardiacă cunoscută sub numele de cardiomiopatie hipertrofică, dar, deoarece este o tulburare moștenită, practicile responsabile de reproducere pot reduce mult riscul.

Cum să îmbunătățești dieta pisicii British Shorthair?

Toate pisicile, inclusiv cele British Shorthair, au aceleași necesități nutritive de bază. Pisicile adulte necesită un minimum de 26% proteine în dietele lor, în timp ce pisoii necesită un minimum de 30%. Grăsimea le oferă o sursă concentrată de energie, precum și acizi grași esențiali pentru protejarea pielii și a blănii.

Alte ingrediente benefice includ fructe și legume proaspete, menite să furnizeze surse naturale de nutrienți cheie, precum și probiotice pentru digestie. Iată câteva lucruri necesare pentru o dietă optimă a pisicii British Shorthair.

Proteine animale

Pisicile sunt carnivore prin natura lor, deci majoritatea dietei lor ar trebui să provină din surse animale, cum ar fi carne, păsări de curte și pește. Proteina este necesară pentru formarea unor mușchi și țesuturi puternice. De asemenea, ajută pisica să-și mențină masa musculară slabă.

Acizi grași Omega

Dieta unei pisici British Shorthair și a majorității pisicilor trebuie să cuprindă minimum 9% grăsimi. În mod ideal, provine dintr-o combinație de acizi grași omega-3 și omega-6 pentru o piele și o blană sănătoase, precum și pentru furnizarea de energie.

Dietă cu conținut scăzut în carbohidrați

Fiindcă sunt carnivore, organismul pisicilor nu este dezvoltat pentru a prelucra alimente vegetale, ci produse de origine animală. Prin urmare, asigură-te că dieta acestui tip de pisică este scăzută în carbohidrați și că aceștia sunt limitați la opțiuni digerabile, cum ar fi fructe și legume.

Controlarea caloriilor

British Shorthair este o rasă destul de mare, dar hrănirea exagerată poate duce cu ușurință la obezitate. Pisicile mai în vârstă pot consuma o formulă de gestionare a greutății, dar pisicile adulte se descurcă în general cu o dietă bogată în proteine, cu un nivel moderat de grăsimi.

Cea mai bună dietă pentru o pisică de acest tip este una preparată cu ingrediente sănătoase, cum ar fi proteine animale și grăsimi, precum și o cantitate limitată de fructe și legume proaspete pentru asigurarea echilibrului nutrițional. De asemenea, ar trebui să conțină probiotice.

Cea mai bună soluție pentru dezvoltarea sănătoasă a pisicii tale poartă numele de Lenda, hrană naturală pentru pisici Lenda. Acest tip de hrană conține nutrienții necesari pentru dezvoltarea corespunzătoare a pisicii, inclusiv probiotice.

În plus, nu conține aditivi artificiali sau organisme modificate genetic. Materia primă folosită este de înaltă calitate, tocmai de la fermele din Galicia, Spania. 

Cât ar trebui să mănânce o pisică British Shorthair?

Cantitatea de mâncare pentru pisica ta va depinde de vârsta, greutatea și nivelul său de activitate. În perioada de creștere va avea nevoie de mai multă hrană decât va avea nevoie ca adult, deoarece va fi în continuă dezvoltare. Ca adult, accentul se pune pe menținerea unei greutăți corporale sănătoase, așa că ar trebui să eviți supraalimentarea.

Cel mai indicat este să consulți un medic veterinar sau să respecți sugestiile și dozele indicate pe pachetul de hrană pentru pisici. Acestea sunt întotdeauna adaptate la vârsta și greutatea pisicii tale. În felul acesta vei ști ce cantitate de hrană va trebui să îi dai. 

Majoritatea pisicilor adulte se satură bine cu două mese pe zi, deși pisoii pot avea nevoie de până la cinci mese mici pe zi pentru a se dezvolta corespunzător. Unei pisici British Shorthair adulte ar trebui să i se ofere suficientă hrană pentru a-și satisface cerințele energetice, fără a-i pune în pericol greutatea optimă.

Articol sustinut de Oblyo Digital Agency 

related posts

Modifică setările cookies