(P) Specialiștii recomandă: Tratați în cuplu problemele legate de impotență


Disfuncția erectilă, cunoscută și sub numele de impotență, reprezintă incapacitatea bărbatului de a săvârși actul sexual.

Tag-uri:

Prin urmare, acesta nu va putea avea copii, iar relația de cuplu poate întâmpina foarte multe probleme.

Impotența poate fi o afecțiune ce are nevoie de un tratament, dar în foarte multe dintre cazuri este posibil ca aceasta să fie prezentă din cauza stării psihice a bărbatului. Ai putea încerca toate variantele posibile, poate chiar să apelezi la un afrodisiac pentru bărbatul tău, dar dacă starea lui psihică nu este tocmai bună, nu va avea niciun rezultat.

Este important ca această problemă a bărbatului să o tratați împreună, în cuplu, pentru ca lucrurile să fie și mai ușoare pentru el. Dar, principalul lucru pe care trebuie să îl facă partenerul tău este să îți comunice acest lucru, pentru a nu intra la bănuieli. Foarte multe femei cred că partenerii lor le înșală sau nu le mai iubesc, dar în realitate problema lor este alta: impotența.

Pentru ca partenerul tău să vadă că îi ești alături, ține cont de următoarele aspecte:

Niciunul nu este vinovat

Trebuie să fiți conștienți că nu este vina voastră și este necesar să fiți împreună în perioada în care acesta urmează un tratament. De asemenea, în cazul în care vreți să mai adăugați câteva scântei în dormitor și tot nu se întâmplă nimic, este un lucru normal.

Este des întâlnită

Impotența afectează aproximativ jumătate dintre bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani și până la 7 din 10 cu vârsta pe peste 70 de ani.

Se poate trata

Chiar dacă sunteți sceptici, trebuie să fiți conștienți că este o afecțiune care se poate trata, atât prin tratament medicamentos, cât și prin vizite regulate la psiholog. Aveți nevoie de răbdare și, poate cel mai important, să fiți împreună.

Ce este de făcut în aceste sens? Ei bine, ar fi indicat să începeți de undeva, pentru a putea ieși din această situație.

Vorbiți unul cu celălalt

Încercați să discutați despre această problemă într-un moment de relaxare, nu atunci când sunteți în pat și vezi că ceva nu este în regulă. Atenție la tonul pe care îl folosiți atunci când vorbiți, nu vă impacientați și nu țipați la partener. Acesta se poate simți umilit și stânjenit. Discuțiile calme, într-un cadru relaxat, îl pot ajuta pe acesta să vorbească mai ușor.

Mergeți la medic

Da, mergeți la medic împreună. Este posibil ca impotența să fie cauzată de anumite tratamente medicamentoase sau de obiceiurile nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool sau fumatul. Medicul îi poate recomanda partenerului să mai piardă în greutate sau să facă sport în mod regulat. Sunt activități pe care le puteți face împreună, iar acesta vă va vedea ca pe un sprijin.

Mergeți la un terapeut sexual

Chiar dacă numele poate fi destul de intimidant, terapeutul sexual vă poate ajuta să vă redescoperiți și să reaprindeți scânteia dintre voi. Vă va fi de mare ajutor dacă partenerul are această problemă din cauza sănătății sale psihice.

Evitați contactul sexual

Deși poate suna ilogic, ar fi indicat ca pentru o perioadă de timp să nu mai încercați acest lucru. Vă puteți concentra pe câteva seri romantice, vă puteți face masaj reciproc sau să faceți alte activități de cuplu. După o perioadă puteți încerca din nou să întrețineți relații sexuale.

Faceți activități relaxante

Partenerul se poate simți foarte stresat în momentul în care află că suferă de impotență, motiv pentru care ar trebui să faceți lucruri prin care să uite de această problemă. Mergeți într-o vacanță, faceți ceva ce lui îi place, mergeți la un meci de fotbal sau de tenis.

Într-adevăr, sexul este foarte important într-o relație, dar nu înseamnă că este totul. Amintiți-vă de ce sunteți împreună și câte amintiri frumoase aveți de-a lungul timpului. Prețuiți-vă pentru ceea ce sunteți și nu vă pierdeți unul pe celălalt din cauza unei probleme ce se poate rezolva.  

related posts