(P) Testează 3 terapii de destresare la Studioul Nirvana Yoga din București


Conform cercetărilor științifice, stresul, denumit și boala secolului 21, este responsabil pentru mai mult de 60% din vizitele noastre la doctor.

Tag-uri: #yoga #ora de yoga

Pe perioade de timp prelungite, acesta rezultă în afecțiuni precum: gastrita, ulcerul, durerile de spate, dereglări de somn, îmbătrânirea accelerată sau dezechilibre precum gânduri excesive, anxietate și depresie.
 
Nirvana Yoga, o practică de yoga accesibilă atât pentru începători, cât și pentru avansați, propune 3 terapii eficiente pentru a combate stresul localizat la nivelul coloanei, care rezultă în anxietate, și stresul care rezultă în insomnii.
Mai multe studii făcute în ultimii 10 ani au demonstrat faptul că, atunci când suntem stresați, producem mai mulți hormoni de stres, precum cortizolul, care are impact asupra apetitului, ritmului circadian și sistemului imunitar, stimulând continuu sistemul nervos simpatic, cel responsabil de răspunsul fight or flight. 
 
Cercetătorii au relevat faptul că practica de yoga ajută la reducerea producerii de cortizol prin stimularea sistemului nervos parasimpatic, care se ocupă de răspunsul de relaxare din corp. Practica regulată de yoga rezultă astfel în reducerea stresului și a inflamației din corp.
 
Terapia pentru spate – elimină durerile de coloană provocate de stres 
 
Stresul care se localizează la nivelul coloanei rezultă în dureri de spate asemănătoare cu cele provocate de afecțiunile coloanei, precum scolioza sau cifoza. Diferența importantă dintre aceste 2 tipuri de dureri este faptul că, dacă durerea este provocată de stres, ea poate fi îndepărtată prin practica săptămânală de terapie pentru spate.
 
Beneficii ale practicii de Nirvana Yoga pentru spate:
 
ameliorează durerile de spate încă de la prima ședință;
vindecă durerile de spate prin practică regulată;
relaxează mintea;
elimină treptat stresul;
energizează întregul corp;
îmbunătățește flexibilitatea coloanei.
 
Mindfulness prin respirație – ajută la eliminarea anxietății
 
De cele mai multe ori, stresul rezultă în gânduri negative, gânduri excesive și emoții incontrolabile. De aceea, o terapie precum Mindfulness prin Respirație la un centru de yoga din București ne ajută să ne relaxăm mintea prin exerciții cu impact pozitiv asupra plămânilor noștri, învățând să respirăm corect.
 
Beneficii ale practicii de respirație:
 
relaxează mintea;
reduce gândurile excesive și gândurile negative;
elimină treptat stresul;
echilibrează emoțiile;
dezvoltă cei 3 lobi ai plămânilor, învățându-ne să respirăm corect;
crește metabolismul celular și revigorează întregul corp.
 
Yoga pentru începători – o metodă utilă pentru un somn mai bun 
 
Cursurile de Nirvana Yoga pentru Începători au loc în fiecare lună și sunt cele mai accesate cursuri de yoga de la studio. Beneficiile se simt chiar de la prima ședință, deoarece formatul fiecărei clase combină exercițiile de stimulare cu cele de relaxarea profundă, având un impact excelent asupra înlăturării stresului.
 
Beneficii ale practicii de yoga pentru începători:
 
te ajută să dormi bine, deoarece stimulează sistemul nervos parasimpatic al corpului, cel care gestionează relaxarea de la interior;
relaxează mintea, ceea ce înseamnă mai puține gânduri seara când punem capul pe pernă;
tonifiază și relaxează toate grupele de mușchi din corp;
aduce calm și pace interioară. 
 
Prețul Cursurilor de Yoga Antistres 
 
Studioul Nirvana Yoga este un loc liniștit, care oferă studenților săi un spațiu intim de învățare, fiecare curs având între 6 și 8 participanți. Putem accesa acest mediu de relaxare și destresare cu ajutorul unui abonament de 5 ședințe, care costă 200 RON, sau a unui abonament de 8 ședințe, care costă 300 RON. 
 
Pentru persoanele care vor să încerce o singură ședința, prețul este de 50 RON, însă pentru a obține beneficiile de destresare sunt necesare mai multe ședințe de yoga într-o lună calendaristică.
 
Studioul Nirvana Yoga se află pe Strada Batiste nr. 28, Sector 2, București. Accesul la clase se face pe baza rezervării locului în prealabil, la telefon 0733756897 sau email yogi@nirvanayoga.ro.

related posts