(P) Tratamente recomandate în cazul celor mai comune afecțiuni ORL: Otită, rinită și faringită


Ai nasul înfundat tuse seacă sau productivă, dureri de urechi și în gât, strănuți? Ești iritat, obosit și nu ai poftă de mâncare? 

Tag-uri:

Este foarte probabil să te fi pricopsit cu o afecțiune ORL: răceală obișnuită, rinită, laringită sau otită. Deși anotimpul rece favorizează apariția acestor afecțiuni, nu este exclus să răcești și vara atunci când exagerezi cu lichidele foarte reci sau stai lângă un aer condiționat.

Oricum ar fi, acționează de la primul simptom pentru a-ți îmbunătăți starea generală și pentru a-ți putea desfășura activitățile zilnice cu cât mai puțin disconfort. În primul rând, trebuie să identifici, cu ajutorul unui medic specialist, dacă afecțiunea ORL de care suferi are o cauză virală sau bacteriană, pentru a evita tratamentul inutil cu antibiotice, care se aplică doar atunci când de ”vină” este o bacterie. Totuși, o infecție virală netratată se poate transforma în una bacteriană dacă nu ai grijă să te tratezi corect.

În cazul infecțiilor virale, îți recomandăm câteva tratamente pentru afecțiuni ORL care te vor ajuta să te pui pe picioare cât mai repede.

În cazul unei otite, s-ar putea să ai nevoie de picături pentru urechi.

Picăturile auriculare OTIS-T 

Sunt indicate în tratamentul afecțiunilor inflamatorii infecțioase ale urechii, ca tratament local asociat tratamentului cu antibiotice și antiinflamatoare. Se recomandă să aplici până la 8 picături pe zi, în fiecare ureche.

Picăturile de urechi Otipax se folosesc în tratamentul local, simptomatic, al afecţiunilor dureroase ale urechii mijlocii, doar atunci când membrana timpanului este intactă. Cu Otipax poți trata otite acute, otite virale sau otite barotraumatice.

Igiena deficitară a urechilor poate încuraja dezvoltarea bacteriilor, de aceea ai grijă și la acest aspect. În mod obișnuit, cerumenul, adică ceara de urechi, este eliminată pe cale naturală din canalul auditiv extern, datorită mecanismului de auto-curățare susținut de mișcările mandibulei. Uneori, se poate forma un exces de ceară care, în combinație cu praful și particulele de piele, poate duce la apariția tulburărilor de auz. Pentru a evita astfel de cazuri, poți folosi spray-ul auricular Acustivum - acesta ajută la dizolvarea și eliminarea dopurilor de ceară și împiedică formarea lor, menținând igiena canalului auditiv.

O altă soluție pentru întreținerea igienei urechilor este și soluția auriculară Boramid. Aceasta are mai multe acțiuni: pe lângă curățarea și întreținerea conductului auditiv extern, ajută și la regenerarea și cicatrizarea tegumentului. Favorizează eliminarea resturilor de cerumen, dar și a altor corpuri străine de la nivelul urechii externe.

În cazul unei rinite cu congestie nazală, optează pentru spray-uri decongestionante, dar nu le folosi mai mult de 5-7 zile consecutive. Apoi încearcă să menții sănătatea mucoasei nazale cu spray-uri de întreținere pe bază de apă de mare sau uleiuri naturale. Spre exemplu, spray-ul nazal Rinopanteina conține vaselină albă, vitamina A, D-Panthenol, ulei de vaselină și împiedică formarea crustelor la nivelul nasului, îl lubrifiază și hidratează, stimulează regenerarea mucoasei nazale. Produsul este recomandat în caz de rinite, după intervenții chirurgicale sau după sângerări nazale.

Atunci când răceala este completată și de o tuse enervantă, ai grijă de gâtul tău cu ajutorul spray-ului Calmotusin – un balsam pentru căile respiratorii, cu propolis și mentă. Calmează instant durerile din gât (faringe, amigdale si corzi vocale), are efecte expectorante și antiinflamatoare.

Pe lângă tratamentul ales, nu uita să îți întărești sistemul imunitar astfel încât acesta să poată lupta cu răceala. Bea cât mai multe lichide, adoptă un regim alimentar bazat pe fructe, legume și proteine, dormi suficient, evită stresul și practică exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi.

related posts

Modifică setările cookies