Pandemia de coronavirus. 7 vești pline de speranță din toată lumea în acest moment


Pandemia de coronavirus se extinde cu repeziciune în Europa, în special în Italia, Spania, Franța și Germania. Totuși, măsuri ferme luate de autorități în lumea întreagă demonstrează că omenirea poate trece peste această încercare.  


Primele teste cu vaccin experimental, de azi

Institutul Național de Sănătate Publică din SUA a anunțat că luni, 16 martie 2020, încep primele teste clinice cu un vaccin experimental. Primii 45 de voluntari tineri și sănătoși vor primi doze diferite de vaccin pentru a se testa reacția aceastuia asupra organismului, informează apnews.com.

Specialiștii spun că nu există nicio șansă ca persoanele participante la acest studiu să se infecteze cu coronavirus fiindcă vaccinul experimental nu conține tulpini de SARS-CoV-2.

Numărul de noi cazuri de coronavirus, în scădere în Asia

Statele asiatice raportează extrem de puține noi cazuri de coronavirus. Autoritățile chineze au anunțat 36 de noi infecții și 14 decese, în ultimele 24 de ore. Cifrele sunt mult sub cele din Europa.

Coreea de Sud a anunțat 74 de noi cazuri si niciun deces, fiind a doua zi consecutivă când numărul cazurilor noi este sub 100.

Firmele din România, scutite de anumite impozite

Premierul Ludovic Orban a anunțat că plata anumitor obligații fiscale pentru firme ar putea fi amânată 3 sau 4 luni, fără dobânzi și penalități aplicate agenților economici. Măsuri similare au fost anunțate și de state precum Italia, Franța și Germania.

China va ajuta și Spania să gestioneze criza COVID-19

Autoritățile chineze au declarat că vor să ajute Spania să treacă peste criza COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul chinez de externe Wang Yi, după o convorbire telefonică avută cu omologul său spaniol, doamna Arancha Gonzalez Laya. 

Demnitarul chinez a precizat că solicitarea a venit din partea ministrului spaniol de externe. Până acum, China a trimis două aeronave pline cu echipamente medicale către Italia. Detalii AICI.

Ministrul de externe chinez, Wang Yi. FOTO: Getty Images

Acces în magazine, cu rezervare

Retailerii din mai multe țări au luat decizia de a asigura acces prioritar în magazine persoanelor vârstnice ori cu sistem imunitar slăbit. Acestea au intervale orare dedicate în care sunt așteptate la cumpărături.

În SUA, Franța și Islanda au fost implementate astfel de măsuri, însă nu la nivel național. O rețea de marketuri din Franța a postat afișe la intrare în care anunță că accesul în magazine se face pe bază de act de identitate, în intervalul orar menționat.

Gel dezinfectant, în loc de parfum de lux

Compania Louis Vuitton, cel mai mare producător de bunuri de lux, a început de luni, 16 martie 2020, să producă gel dezinfectant în fabricile sale de parfumuri și cosmetice. Gelul va fi distribuit gratuit în toate spitalele din Franța.

Spectacole de operă, difuzate online

Metropolitan Opera a luat decizia de a transmite online spectacole de operă precum Carmen, Tosca, La Bohème și La Traviata. Reprezentanții instituției vor asigura acces gratuit la o platformă de streaming online celor care vor să vadă spectacolele.

Fotografii: Shutterstock/Getty Images

Vezi și VIDEO: Hollywood își închide activitatea din cauza epidemiei

FULLSCREEN
Pandemia de coronavirus. 7 vești pline de speranță din toată lumea în acest moment
  • /

related posts