Recomandarea medicului dermatolog Iulia Panțuru pentru dermatita atopică: „Îngrijirea specifică previne agravarea bolii”


Medic Specialist Dermato-Venerologie, Iulia Panțuru a fost alături de telespectatorii emisiunii „Vorbește lumea” și a discutat în platou cu Adela Popescu despre cele mai importante aspecte legate de îngrijirea pielii uscate și sensibile pe fondul dermatitei atopice.


O întâlnim în mod special la copii și, din păcate, în ultimul timp, dermatita atopică apare din ce în ce mai frecvent și la adulți. Despre cum se manifestă aceasta, a explicat medicul specialist în dermato-venerologie, Iulia Panțuru. “E o afecțiune inflamatorie cronică care se dezvoltă la nivelul pielii prin uscăciune severă, însoțită de mâncărime, descuamare și pusee de eczemă. Din cauza inflamației uneori, pielea poate începe să sângereze. Dermatita atopică apare de obicei la bebeluși, în primele șase luni de viață și se datorează dezechilibrării barierei cutanate, respectiv a microbiomului cutanat”, a explicat medicul specialist.

Citește mai multe pe acest subiect AICI

 

 

related posts

Modifică setările cookies