Rejuvenarea vaginală, fără bisturiu. Cui se adresează și care sunt pașii de urmat


Efectuată în condiții de maximă siguranță, cu aparatură medicală modernă, estetica ginecologică poate fi acum non-invazivă. Ea nu presupune operații, tăieturi, suturi sau timpi de recuperare. 


Doctorul Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, vorbește despre procedurile de rejuvenare vaginală.

”Suntem într-o continuă evoluție, iar tehnica face pași importanti pentru medicină. În zilele noastre, pentru rejuvenarea vaginală se folosește un laser CO2 special, numit Femilift, care emite unda laser sub forma unor pixeli de energie fini. Această energie pixelată, aplicată țesuturilor zonei genitale, penetrează și îmbunătațește calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteză de colagen, elastină și prin creșterea vascularizației. Țesuturile tratate vor fi mai ferme, mai elastice, mai rezistente.

Tratamentul se efectuează cu o probă laser cilindrică, mimând forma vaginului, care se introduce în vagin și transmite într-un mod sigur și eficient energia laser pixelată. Astfel începe tratamentul de remodelare al straturilor bazale ale mucoasei vaginale prin stimularea sintezei de colagen și elastină. Acest proces de remodelare duce la îngustarea canalului vaginal și creșterea tonusului peretului vaginal, având ca efect o creștere a satisfacției sexuale atât pentru pacientă cât și pentru partener”.

Procesul de remodelare crește elasticitatea și lubrifierea mucoasei genitale, având ca efect dispariția/ameliorarea discomfortului spontan sau din timpul contactului sexual. Prin remodelarea peretului vaginal, rejuvenarea vaginală ameliorează incontinența urinară ușoară/moderată. Prin creșterea calității mucoasei vaginale și stimularea proceselor imune locale, există studii care demonstrează rolul pozitiv al rejuvenării vaginale inclusiv în vaginite cronice și infecția HPV.

Când este recomandat tratamentul laser de rejuvenare vaginală?

- Pacientele cu laxitate vaginală după sarcini, nașteri naturale, epiziotomii sau din alte cauze și care au observat o scădere a satisfacției sexuale 

- Paciente cu sindrom urogenital de menopauză (uscare, usturime, arsură, atrofie, lipsa lubrifierii mocoase genitale, contact sexual dureros)

- Paciente care datorită vârstei, hormonilor, sarcinilor observă modificări inestetice ale zonei vulvare (laxitate, pigmentare, atrofie, uscare)

- Paciente cu lichen scleros cronic genital

- Paciente cu incontinență urinară ușoară/moderată 

FULLSCREEN
Rejuvenarea vaginală, fără bisturiu. Cui se adresează și care sunt pașii de urmat
  • /


related posts