S-au inventat blugii care țin COVID-19 la distanță. Cum arată și de când sunt disponibili pe piață


Pandemia de coronavirus a afectat toate domeniile, fără niciun fel de excepție. Chiar și pe cei din industria modei i-a făcut să se reprofileze, mai ales că nu se știe exact cât de mult supraviețuiește virusul pe suprafețe, iar oamenii au ajuns să acorde din ce în ce mai multă atenție acestui lucru.

Tag-uri: #COVID-19 #blugi

Designerii s-au văzut nevoiți să dezvolte alte modalități de a realiza hainele: "O integrare a funcționalității și stilului este necesară pentru viitor", a spus Laird Borrelli-Persson, editor Vogue.

Așa cum bine se știe, hainele sunt purtătoare de virusuri și microbi, și cum nu se știu încă prea multe despre noul tip de virus, Sars-CoV-2, cei mai mulți sunt extrem de atenți la materialele pe care le au hainele pe care le cumpără. Așa că firma textilă elvețiană HeiQ a prezentat o nouă tehnologie, Viroblock, care să facă față epidemiilor actuale și viitoare.

Firma textilă elvețiană HeiQ a profitat de context și a prezentat o nouă tehnologie, Viroblock, care să facă față epidemiilor actuale și viitoare.

Tehnologia la care apelează presupune adaugărea unei pelicule invizibile țesăturilor, care ucide 99,9% din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, la contact.

Totul a pornit de la faptul că virusul poate trăi pe țesături la temperatura camerei până la 2 zile, iar Viroblock, tehnologia inventată de HeiQ, îl distruge în 30 de minute, iar pelicula sanitară rămâne intactă până la 30 de cicluri de spălare, spune Hoi Kwan Lam, CMO al companiei.

HeiQ a început să dezvolte Viroblock în 2013, dar a pus tehnologia pe bară, întrucât a considerat că nu reprezintă o prioritate maximă. La scurt timp după izbucnirea pandemiei, echipa a revizuit Viroblock, a făcut câteva modificări și a început să o promoveze pe piață în martie.

Artistic Denim Mills s-a asociat cu HeiQ, iar primii blugi antivirali vor apărea în luna octombrie, moment în care fiecare pereche de blugi va fi tratată cu tehnologia Viroblock, care este aplicată în ultima etapă a producției.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artistic Denim Mills Ltd (@artisticdenimmills) on

Blugii vor arată ca oricare altă pereche obișnuită, doar că vor ține la distanță microbii, bacteriile și virusurile.

Sursă foto Instagram

related posts

Modifică setările cookies