Sani inegali ca marime, ce e de facut?


Sanii femeilor nu sunt intotdeauna de dimensiuni identice. Insa daca diferentele sunt semnificative, acestia pot cauza probleme de ordin fizic si psihic si se pot transforma in adevarate obsesii pentru femei.


Asimetria sanilor reprezinta o diferenta semnificativa in ceea ce priveste marimea si forma sanilor, care poate afecta puternic imaginea de sine a femeilor. Expertii disting trei tipuri de asimetrie:

Tipul 1: Asimetrie usoara, care se observa greu si este usor de camuflat.

Tipul 2: Asimetrie medie, in cazul in care un san este cu o treime mai mic decat celalalt. Diferenta este deja vizibila si poate fi destul de suparatoare pentru femeia care o are.

Tipul 3: Asimetria mare, care nu poate fi prea bine ascunsa, intrucat un san este dublu ca marime fata de celalalt.

Care sunt motivele care cauzeaza asimetria sanilor?

De regula, fluctuatiile hormonale si genetice din timpul pubertatii duc la formarea asimetriilor. Acestea mai poate sa apara si dupa o nastere sau la instalarea menopauzei.

Care sunt problemele pe care le produc?

1. Lipsa increderii in propria persoana
Femeile care pun mare accent pe imaginea lor vor avea de suferit in urma unei asimetrii a sanilor. Nu doar ca nu vor putea iesi din casa fara sutien, dar daca diferenta este semnificativa, nu se vor simti atractive si vor evita sa iasa in costum de baie sau in haine decoltate.

2. Probleme in viata de cuplu
Femeile care se simt complexate din cauza asimetriei sanilor sunt de regula mai inhibate chiar si in fata iubitului. Ele evita sa fie privite, isi ascund mereu sanii si nu se simt in largul lor atunci cand sunt atinse sau sarutate pe sani.

3. Cancer la san sau sindromul Poland
S-a observat ca asimetriile de la nivelul sanilor sunt corelate cu aparitia cancerului la sani si a sindromului Poland.

Care este solutia?
Singura solutie pentru asimetria sanilor este chirurgia estetica, din pacate. Aceasta poate actiona in trei directii: fie micsorarea sanului mai mare, fie marirea celui mai mic, fie implantarea de proteze in ambii sani, pentru a-i aduce la aceeasi forma si dimensiuni.

related posts

Modifică setările cookies