Se caută "mame" voluntare pentru bebelușii bolnavi și singuri din spitale


Potrivit statisticilor oficiale, în România, doi copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi. Nu sunt toți lasați definitiv, pur și simplu cu mulți dintre ei nu are cine să stea, pentru că deja provin din familii cu mulți copii.În sprijinul acestor copilași vin "mamele" voluntare, pe care le caută Asociația Blondie, înființată de Adelina Toncean.Copiii pentru care s-a creat acest program sunt copii care stau în spital, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, fără părinți sau alți aparținători. De cele mai multe ori nu sunt copii abandonați.

Programul „Și eu sunt Blondie” aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în maternități și secții de pediatrie. Când este împreună cu un copil, voluntarul face ce ar face o mamă dacă ar fi acolo: îi vorbește, îl mângâie, îi spune povești sau îi cântă, îl alintă, îi transmite iubire.

 

Persoanele care vor să devină voluntari în cadrul acestui proiect o pot face dacă au 16 ani împliniți. Este important să aibă o stare de sănătate bună și să nu sufere de boli transmisibile. În acest scop, doritorii vor trebui să aducă de la medicul de familie un document care să ateste că sunt apți pentru activitatea de voluntariat și câteva analize de bază, pe care le vor repeta din când în când. Acest lucru este respectat pentru siguranța copiilor.
 

 

Cei care doresc să se înscrie, o pot face AICI. În primă fază vor avea un interviu cu o persoană din cadrul organizației, ca apoi să fie instruiți împreună cu medicii din spitalele partenere din orașul de unde aceștia provin.După încheierea cursului se va semna un Contract de Voluntariat.
 
Cursul va cuprinde o parte teoretică și una practică, pe un simulator medical de neonatologie, conceput să arate cât mai apropiat de imaginea unui copil nou-născut. Are chiar și greutatea unui bebeluș, are coloană vertebrală, plămâni și poate fi conectat la diferite aparate.
 
Este important ca voluntarul să se familiarizeze cu simulatorul pentru că așa sunt și copiii de care va avea grijă.Copilașii suferă de diferite boli și uneori au și ei nevoie de diverse aparate pentru a-i ajuta să se facă bine. Dar au nevoie și de iubire! Multă iubire!

FOTO: PIXABAY

FULLSCREEN
Se caută mame voluntare pentru bebelușii bolnăviori și singuri din spitale
  • /

related posts