Ștrandul Moghioroş, închis de DSP Bucureşti, după ce mai multe persoane, între care şi copii, s-au intoxicat cu clor


Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a suspendat activitatea ştrandului Moghioroş, unde mai multe persoane, între care şi copii, s-au intoxicat cu clor, anunţă Ministerul Sănătăţii.


"Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Ministerul Sănătăţii că a suspendat activitatea ştrandului Moghioroş până la remedierea deficienţelor constatate. În urma sesizării Poliţiei sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de Ministerul Sănătății.

 

Şapte copii şi patru adulţi care se aflau la ştrand au fost transportaţi la spital, luni, după ce au spus că se simt rău. Autospeciala CBRN a efectuat măsurători şi a depistat o depăşire a valorilor de clor în camera de clorare, însă nu şi în jurul bazinului.

 

La acel ştrand a fost prezentă şi o autospecială CBRN pentru măsurători (destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), iar în urma analizei, s-a depistat o depăşire a limitelor admise în camera de clorare.

 

Până la un rezultat final şi remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activităţii acestei unităţi,

related posts

Modifică setările cookies