STUDIU. Consumul de ciocolată reduce riscul bolilor de inimă cu 13%. Ce cantitate trebuie să consumăm


Consumul unei cantitati moderate de ciocolată ar putea reduce riscul bolilor de inimă, sufgerează un nou studiu.


Cercetătorii au efectuat  cinci studii care implică 575.000 de persoane și au ajuns la aceeași concluzie: ciocolata are multiple proprietăți benefice pentru sănătatea inimii. 

Câtă ciocolată e bine să mâncăm?

Potrivit specialiștilor, 3 ciocolate pe lună ar putea reduce riscul de boli de inimă cu 13 %, scrieThe Telegraph.

Dar studiul prezentat la conferința Societății Europene de Cardiologie din München avertizează și că ciocolata în exces, crește riscul de insuficiență cardiacă cu 17%.


Citește și:  Oamenii de știință au găsit o cale de a inversa procesul de apariție a ridurilor și cădere a părului, potrivit unui studiu fără precedent

 

Dr. Chayakrit Krittanawong de la Scoala de Medicina de la Icahn din Mount Sinai, New York, care a condus cercetarea, a declarat: "Cred că ciocolata este o sursă importantă de flavonoide care sunt asociate cu reducerea inflamației si creșterea colesterolului bun. Flavonoidele pot crește nivelurile de oxid nitric în organism, care lărgesc vasele de sânge și pot îmbunătăți circulația.", a spus el.
 

Victoria Taylor, dietetician senior la organizația britanică  Heart Foundation, a declarat: "Ciocolata sau mai degrabă cacaua pe care o conține este asociată  cu multe beneficii cardiovasculare. O cantitate moderată de ciocolată vă poate proteja împotriva insuficienței cardiace, dar prea mult poate fi dăunătoare. "


Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm ciocolată neagră, care are cele mai înalte niveluri de conținut de cacao.


Anul trecut a fost publicat un alt studiu potrivit căruia  consumul moderat de ciocolată reduce riscul de a dezvolta fibrilație atrială, unde inima bate neregulat. 

related posts

Modifică setările cookies