Fericirea in cuplu nu e determinata nici de iubire, nici de incredere. Ce descoperire uimitoare s-a facut in urma unui studiu


Daca va intrebati de ce unele relatii functioneaza iar altele nu, am gasit raspunsul. Potrivit unui nou studiu realizat in Marea Britanie, ADN-ul noastru ar putea fi un important factor.


Studiul realizat in cadrul Universitatii Northwestern le-a aratat cercetatorilor ca fericirea unui cuplu se datoreaza unei gene care este direct implicata in felul in care emotiile ne afecteaza relatia.

Studiul a durat peste 20 de ani, iar oamenii de stiinta au vrut sa vada daca genele pot fi asociate in vreun fel comportamentului de viata a unui cuplu casatorit, tinand cont atat de emotiile negative sau pozitive ale acestora.

Cercetatorii au descoperit ca gena cunoscuta ca 5-HTTLPR,gena purtatoare de serotonina, care este transmisa de catre parinti, poate influenta felul in care vad unii dintre noi casnicia.

Gena purtatoare a serotoninei existala oameni ori in varianta scurta, fie in varianta lunga.

Cei care au gena 5-HTTLPR scurta sunt nefericiti in viata de cuplu si privesc mult mai pragmatic relatia decat cei care au gena purtatoare a serotoninei mai lunga.

Cercetatorii au declarat ca aceasta descoperire nu indica neaparat ca unii oameni sunt incopatibili din cauza variatiei genelor ci mai de graba ca acestia pot fi separati in doua categorii de relatii la nivel genetic, anunta Alter Net.related posts