SUA, cel mai mare număr de copii infectați cu noul coronavirus. Ce au descoperit medicii


În timp ce statele lumii înregistrează record după record în ceea ce privește infectările cu noul coronavirus, SUA numără cele mai multe cazuri de Covid-19 în rândul copiilor. Medicii au descoperit care dintre ei sunt mai predispuși la infectare.


Nu mai puțin de 800.000 de copii au fost diagnosticați cu Covid-19 până la jumătatea acestei săptămâni pe teritoriul SUA, informează Academia Americană de Pediatrie. Instituția a urmărit evoluția infectărilor în rândul copiilor încă de la începutul declarării pandemiei, în ciuda opoziției Centrului de Control al Bolilor (CDC) de a face publice cifrele oficiale ale răspândirii virusului la cei mici.

Chiar dacă numărul de cazuri raportate este ridicat, medicii spun că rata îmbolnăvirilor severe și rata deceselor cauzate de Covid-19 în rândul copiilor sunt extrem de mici. Conform Academiei Americane de Pediatrie, copiii ajung să fie spitalizați doar în proporție de 1%-3,6% din cazuri. Rata deceselor este de 0,23% în cazul copiilor, mai spun reprezentanții instituției.

Rata deceselor la copii, extrem de mică

Însă, copiii care au pierdut lupta cu noul coronavirus sunt, cu precădere, hispanici și afro-americani. Conform CDC, în perioada 12 februarie-31 iulie 2020 au fost raportate 390.000 de cazuri de Covid-19 la copii și tineri de până la 21 de ani. Dintre aceștia, 121 au murit, iar 78% erau copii de culoare.

Numărul cazurilor grave de Covid-19 la copiii de culoare este direct proporțional cu numărul îmbolnăvirilor adulților de culoare din SUA. Adulții afro-americani de până la 65 de ani sunt de două ori mai expuși la riscul de a suferi complicații și de a muri decât adulții albi de aceeași vârstă.

Specialiștii spun că redeschierea școlilor, în luna septembrie, a contribuit în foarte mică măsură la creșterea numărului de infectări cu Covid-19. Conform CDC, doar 18 cazuri de Covid-19 au fost raportate în New York în rândul elevilor și personalului didactic după reluarea cursurilor.

Peste 8,8 milioane de americani au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus. Dintre aceștia, peste 226.000 au deceat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Mark Stam: „Așa se fac milioanele în industria muzicală!”

related posts

Modifică setările cookies