Sucurile de fructe pot fi cancerigene


Sucurile de fructe pe care le bei in fiecare dimineata pot genera cancer, dupa cum avertizeaza cercetaorii de la Universitatea din Copenhaga, potrivit dailymail.co.uk.


Oamenii de stiinta au descoperit in sucurile produse de mai multe branduri importante un nivel ridicat de antimoniu, substanta care poate fi letala daca e consumata in cantitati mari.

Cercetatorii au demonstrat ca sucurile de fructe contin o cantitate de 2,5 ori mai mare de antimoniu decat permite legistlatia europeana in cazul apei potabile. In unele cazuri, nivelul antimoniului este de chiar 10 ori mai mare.

Se presupune ca substantele chimice continute se sticlele de plastic ajung in cele din urma in sucurile imbuteliate. Studii anterioare au scos la iveala faptul ca s-au gasit chimicale pana si in apa minerala si se presupune ca provenienta lor este aceeasi, din recipientele din plastic.

Cu toate ca cercetatorii nu au facut publice numele sucurilor in care au fost gasite substante toxice, se spune ca ar fi vorba despre 16 bauturi foarte populare. Acestea ar putea genera pe langa cancer si afectiuni ale inimii si ale plamanilor.
 

related posts

Modifică setările cookies