Sutienele ne deformeaza corpul! Afla de ce sustin specialistii ca nu e bine sa purtam aceste articole de lenjerie intima


Cercetatorii din Franta au realizat un studiu de-a lungul a 15 ani, in urma caruia au facut o descoperire socanta: sutienele nu aduc niciun beneficiu femeilor, ba chiar favorizeaza deformarea corpului lor si lasarea prematura a sanilor.


Profesorul Rouillon, cel care a condus cercetarea, a declarat recent pentru o serie de jurnale din strainatate ca sutienele nu aduc niciun beneficiu femeilor care le poarta. Lucrand cu un esantion de 130 de femei, el a ajuns la concluzia ca sutienele nu amelioreaza durerile de spate si nici nu imbunatatesc fermitatea sanilor, doua dintre cele mai mari mituri legate de aceste articole de lenjerie intima.

"Sanii se lasa mai usor din cauza sutienului", a mai afirmat Rouillon, care le recomanda femeilor de pretutindeni sa renunte la acest accesoriu. "Din cauza lui, sanii se lupta si mai intens cu gravitatia", a adaugat. 

Multe dintre femeile care au participat la cercetare au fost convinse de rezultate si au decis sa urmeze sfatul medicului, ele recunoscand intr-adevar ca se simt mai bine fara sutien.

"Respir mai usor si nu ma mai doare spatele", a spus Capucine, o femeie care nu mai poarta sutien de mai bine de 2 ani. Tanara a participat la studiul francez si a declarat ca diferentele sunt vizibile.

Suparnumit o "necesitatea falsa", sutienul ramane insa unul dintre cele mai apreciate obiecte vestimentare, fiecare femeie avand cel putin unul in garderoba.

O renuntare brusca la sutiene ar putea fi o schimbare prea mare pentru majoritatea doamnelor. Ramane de vazut deci daca studiul va avea un impact asupra modului in care se imbraca sau daca rezultatele vor trece neobservate. Tu ai renunta vreodata la acest articol? Porti zilnic sutien?

related posts

Modifică setările cookies