Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti faci un implant dentar


Diabeticii, cardiacii sau femeile care sufera de osteoporoza trebuie sa aleaga cu atentie si dupa o informare riguroasa cabinetul stomatologic la care isi fac implanturile dentare. Exista peste 7000 de producatori de implanturi pe piata, iar toti pacientii, mai ales cei cu probleme de sanatate, trebuie indrumati corespunzator pentru a-si rezolva problemele dentare, fara sa-si puna in pericol sanatatea.

Tag-uri: #implant dentar

Congresul Asociatiei Europene de Osteointegrare (EAO) care a avut loc recent la Roma a reunit cei mai apreciati specialisti in implantologie din intreaga lume si a avut o sesiune speciala despre tratamentele pacientilor cu patologii asociate care au nevoie de implanturi dentare. Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specializat in implantologie, unul dintre cei mai respectati medici din Romania, a cules toate rezultatele studiilor internationale prezentate la congres si a adus in discutie studiile de caz ale pacientilor sai: 

“Am multi pacienti cu afectiuni cardiace, diabetici si de asemenea multe femei diagnosticate cu osteoporoza. Osteoporoza si tratamenele ei specifice ridica o problematica noua in lumea chirurgilor orali si maxilo faciali. Tratamentele cu bisfosfonati in cazul acestei boli au atras dupa sine anumite complicatii post operatorii despre care nu s-a stiut si de aceea aceasta a fost pentru mine o tema de mare interes”, a marturisit medicul Anca Vereanu.

Cele mai mari retineri pentru a-si face un implant le au persoanele cu diabet care insa trebuie directionate corect si nu descurajate in demersul implantologic: “Diabetul nu este o contraindicatie absoluta pentru implant, dar persoanele diabetice trebuie foarte atent controlate inainte de inceperea tratamentului prin implanturi. Se fac anumite analize care trebuie interpretate corect atunci cand initiem o astfel de terapie unui diabetic. Monitorizarea unui pacient diabetic necesita anumite rigori medicale pe care doctorul trebuie sa le cunosca”, declara Dr. Anca Vereanu.

Giovanni Zucchelli, un renumit parodontolog i-a certificat medicului Anca Vereanu ca tehnicile si metodele impuse de el in activitatea operatorie si preluate de ea, la cabinetul sau, sunt cele mai eficiente si apreciate in lumea medicala internationala: “Este interesant sa vezi lectori din toata lumea cu mentalitati si obiceiuri diferite, dar care atunci cand vine vorba de medicina si chirurgie gasesc toti limbajul comun. Orice limba vorbesti si orice culoare ai, un lucru este cert: corectitudinea in medicina este una singura si pe aceea trebuie s-o practice toata lumea indiferent de unde vine.” 

Foto: Anca Vereanu, medic stomatolog

FULLSCREEN
Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti faci un implant dentar
  • /

related posts