Suferi de transpiratie excesiva? Iata ce solutii ai ca sa scapi de aceasta problema neplacuta


Transpiratia excesiva poate fi un cosmar pe timp de vara. Atunci cand deodorantul nu face fata, exista alte solutii mai eficiente. Iata care sunt acestea:


Medicul dermatolog Florin Dumitru, de la Medicover, ne-a explicat ca transpiratia excesiva poate fi generalizata sau localizata la nivelul axilelor, mainilor si picioarelor, adica in palme si talpi. Transpiratia generalizata poate fi una constitutionala, adica din adolescenta, sau daca e acompaniata de febra si apare brusc, poate avea o cauza interna - probleme tiroidiene, diabet etc.

"Vara ne face insa probleme transpiratia in exces la nivelul axilelor, mainilor si picioarelor. Nu e vorba de o boala grava in spate si nu necesita o investigatie amanuntita, ci este o dereglare neurovegetativa - adica persoanele respective au niste glande sudoripare foarte reactive", spune Dr. Florin Dumitru – medic primar Dermalogie la Medicover.

Ce e de facut?

"Incepand de la creme speciale, care se pot aplica, pana la injectii cu toxina botulinica, care are efect cateva luni, pana la anumite interventii chirurgicale destul de laborioase - se distruge ganglionul nervos ce controleaza transpiratia din acea zona", spune dr. Florin Dumitru.

Medicul dermatolog a dezvaluit ca mai exista un procedeu care se numeste ionoforeza: se pun palmele si picioarele intr-o baie speciala prin care trece un curent de slaba intensitate si sunt inhibate glandele sudoripare.

related posts

Modifică setările cookies