Un lanț de restaurante din Anglia oferă meniuri gratuite pentru copii dacă părinții fac un gest simplu


Strategie de marketing sau nu, măsura impusă de managerii unui lanț de restaurante din Marea Britanie dă roade neașteptate.


Strategia acestui lanț de restaurante din Regat are ca scop aducerea familiilor împreună la masă, părinți și copii, pentru a petrece timp de calitate într-un mod plăcut. Copiii sunt recompensați cu meniuri gratuite dacă părinții lor sunt de acord să predea la intrare telefoanele mobile și orice dispozitiv care ar putea distrage atenția membrilor familiei de la ce contează cu adevărat: deliciul unei mese copioase alături de cei dragi.

Măsura impusă de adminsitratorii restaurantului vine ca urmare a studiilor îngrijorătoare realizate la nivel mondial care arată că atât copiii, cât și adulții, sunt distrași de gadgeturi în timpul meselor. Managerii lanțului de restaurante au comandat propriul studiu și au intervievat 1.500 de persoane pentru a afla cum le influențează tehnologia timpul petrecut la masă. Rezultatele sunt grăitoare: 72% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani au declarat că ar vrea ca părinții lor să lase telefoanele deoparte și să petreacă mai mult timp interacționând cu ei la masă. 

Cei mai mulți dintre puștii intervievați au declarat că ar confisca telefoanele mobile ale părinților dacă ar avea această putere. Unul din zece copii au mărturisit că uneori mai ascund dispozitivele mobile ale adulților pentru a se putea bucura de masă. 

Totodată, 25% dintre părinții chestionați au recunoscut că folosesc telefoanele mobile în timp ce mănâncă în familie. Mai mult, 23% au afirmat că au făcut acest lucru chiar când copiii le explicau cum a fost ziua lor la școală.

Pentru a veni în sprijinul familiilor, ospătarii care lucrează în cele 250 de restaurante din acest lanț aduc la mese, pe lângă meniu, o cutie din carton pentru depozitarea telefoanelor mobile. Dispozitivele sunt păstrate în sigutanță pe toată durata mesei. 

FOTO: David Haber/scunthorpelive

„Punând deoparte dispizitivele mobile, părinții le transmit copiilor mesajul că ei sunt mai importanți și că această măsură vine în favoarea timpului petrecut în familie”, spune expertul în parenting Susan Atkins, citată de today.com

Metoda predării telefoanelor mobile la intrare nu este nouă. Ca și la teatru sau film, oamenii sunt încurajați să-și închidă și/sau să predea telefoanele mobile într-un restaurant din New York, care a luat această măsură după ce patronul localului a fost deranjat în timpul mesei de un mobil care suna.

related posts

Modifică setările cookies