Un medic anestezist din SUA a fost concediat fiindcă a purtat mască de protecție pe holurile spitalului


În vremuri grele precum acestea, în care toată lumea își pune speranțele în medici, un spital din Texas își permite să renunțe la serviciile unuia. 


Medicul anestezist Henry Nikicicz a fost suspendat din funcție de managerul spitalului pentru încălcarea regulamentului unității. Doctorul a fost trimis acasă, fără plată, fiindcă a purtat mască de protecție pe holurile spitalului în care lucrează, University Medical Center din El Paso, scrie New York Times.

Purtarea măștii este esențială pentru mine”, le-a spus medicul de 60 de ani jurnaliștilor americani, cărora li s-a confesat că suferă de astm și hipertensiune arterială.

Doctorul spune că tot necazul său a început când a fost observat că folosește masca de protecție și atunci când nu se află în contact cu pacienții. În prima zi a fost mustrat și i s-a cerut să respecte regulmamentul, însă el a continuat să se protejeze de oamenii care circulă pe holurile spitalului și care nu au nicio legătură cu actul medical.

Cazul raportat de anestezistul din Texas este doar unul din multitudinea de conflicte iscate între medici și managementul spitalelor din toată lumea. În timp ce unii spun că purtarea măștilor nu este necesară în afara sălilor de tratament, alții consideră că această relaxare vine din faptul că unitățile medicale tind să facă economie de materiale medicale de protecție împotriva Covid-19.

Mai mult, autoritățile medicale din toate statele afectate de coronavirus modifică des recomandările referitoare la purtarea măștilor sanitare, inducând confuzie în rândul populației și personalului medical. În fața unei dileme ca aceasta: sunt măștile sanitare eficiente sau nu?, medicii preferă să se bazeze pe instinctul lor și să le poarte.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: Când facem bine, #nefacembine

related posts

Modifică setările cookies