Un medicament japonez creat pentru tratarea gripei, declarat eficient în infecția cu coronavirus


Un tratament depistat de japonezi pentru vindecarea pacienților cu gripă s-a declarat eficient împotriva COVID-19. Testele realizate până acum i-au determinat pe chinezi să-l producă în masă.


Specialiștii chinezi au confirmat că medicamentul Favipiravir, dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Toyama Chemical, dă roade în tratarea pacenților cu coronavirus. Testelea realizate până acum pe 340 de pacienți din Wuhan și Shenzhen i-au determinat pe chinezi să comande producerea lui în masă.

Testele realizate după administrarea tratamentului au scos la iveală că pacienții s-au vindecat de COVID-19 după circa 4 zile. Și medicii români au identificat o schemă de tratament, la Timișoara, unde s-au vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19. Cine este medicul român care a reușit asta.

Are un grad ridicat de siguranță și e clar eficient în tratament”, a spus Zhang Xinmin, un oficial chinez din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei, despre medicamentul japonezilor, citat de The Guardian.

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Smiley   

Mai mult, analizele au scos la iveală o îmbunătățire cu 91% a funcției plămânilor la pacienții vindecați cu Favipiravir, în comparație cu cei care nu au primit tratamentul.

Oficialii companiei japoneze nu au oferit încă nicio poziție oficială, însă acțiunile Fujifilm Toyama Chemical au înregistrat o creștere cu 14,7% la Bursa din Tokio după discursul autorităților chineze.

Fotografii: Shuttersctock/Getty Images

related posts

Modifică setările cookies