Uşurare pentru femei. A apărut injecţia contraceptivă aplicată bărbaţilor!


Cercetătorii indieni sunt gata să lanseze pe piaţă o metodă revoluţionară în ceea ce priveşte metodele de contracepţie.

Tag-uri:

De această dată femeile pot sta liniştite, fiind vorba despre o injecţie pe care trebuie s-o suporte bărbaţii şi care are un efect de aproximativ 13 ani.

Pentru a echilibra ponderea între eforturile femeilor de a evita o sarcină şi cele similare ale bărbaţilor, Consiliul Indian de Investigaţii Medicale (CMIR) a descoperit un lichid inovator care va înlocui vasectomia, o operaţie mai complicată, cu caracter ireversibil.

Astfel, conform testelor făcute pe 300 de bărbaţi, injecţia în testicule (cu anestezie locală) a avut o rată de succes de 97 la sută, iar eficienţa este limitată în timp. Mai exact, dacă în cazul vasectomiei e foarte greu de revenit la situaţia iniţială, bărbaţii injectaţi cu respectivul ser îşi vor recăpăta capacitatea de a avea urmaşi după 13 ani.

De menţionat că efecte secundare nu au fost semnalate, iar lansarea oficială va mai întârzia câteva luni, contraceptivul urmând să fie analizat cu atenţie şi de o agenţie specializată în controlul medicamentelor. 

De asemenea, cercetătorii din India menţionează că se ocupă în continuare şi de pilula contraceptivă pentru bărbaţi, însă un rezultat concret este aşteptat abia peste vreo 10 ani.

related posts