Veste îngrijorătoare despre coronavirus: ce au descoperit cercetătorii chinezi


Două tulpini diferite ale noului coronavirus se răspândesc în lumea întreagă, iar 70 % dintre cei infectați au fost diagnosticați cu cea mai agresivă și contagioasă din ele, reiese dintr-un studiu efectuat de cercetătorii chinezi, citat de Daily Mail.


Potrivit sursei citate, coronavirusul a suferit mutații și acum se regăsește sub cel puțin două forme diferite. În prezent, cel puțin 94.000 de persoane au fost infectați, circa 3200 au murit, iar 50.000 s-au recuperat între timp.

O echipa de experți din Beijing și Shanghai a ajuns la concluzia că 70 % dintre cei infectați au coronavirusul cu tuplina mai agresivă, care are simptome mai grave și care a început să se răspândească din ianuarie 2020. În prezent însă, o formă mai veche, dar mai blândă a virsului tinde să devină mai comună decât cea agresivă.

Vezi si: Cât de periculos este coronavirus pentru copii? Am stat de vorbă cu un pediatru din Italia

Din cauză că virusul suferă mutații, pacienții se pot reinfecta.

Cei care au realizat studiul au folosit doar 103 eșantioane, deci este nevoie de mai multe date pentru a trage o concluzie  mai elocventă.

 

Cercetătorii chinezi au numit cele două versiuni diferite ale coronavirusului L și S, prima fiind cea mai agresivă, iar a doua cea mai blândă. Specialiștii au ținut să preciezeze că tulpina L a fost mai frecventă la începutul epidemiei, însă acum sunt mai puține cazuri. Explicația? Faptul că tulpina L îmbolnăvea oamenii atât de tare, îi determina pe aceștia să meargă la spital sau să stea în casa bolnavi, limitând astfel răspândirea virusului. 

related posts

Modifică setările cookies