Vezi ce alimente sunt recomandate pentru cina de Valentine’s Day


Migdalele, busuiocul, rucola, mierea si ciocolata sunt considerate "alimentele dragostei" si se afla pe lista ingredientelor recomandate pentru cina de Sfantul Valentin.
 


"Oamenii au fost interesati de alimentele cu efecte afrodisiace inca de pe vremea Afroditei, zeita iubirii, care a iesit din mare pe o stridie, dand apoi nastere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste stiintifice arata ca exista anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de satietate", a declarat medicul Luigi Gratton, vicepresedintele Lutrition Education in cadrul companiei Herbalife si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles.

Migdale: De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilitatii. Multi oameni cred ca aroma lor stimuleaza pasiunea unei femei.

Avocado: Continutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la cresterea productiei de hormoni masculini in organism. In acelasi timp, avocado contine potasiu care ajuta la reglarea functionarii glandei tiroide la femei.

Ciocolata: Cine nu stie ca ciocolata este afrodisiaca? De Ziua Indragostitilor se vinde mai multa ciocolata decat in orice alta perioada a anului. Ciocolata este daruita de sarbatori, cu ocazia unor aniversari, fiind un bun prilej pentru a spune "te iubesc" celor dragi. Ciocolata contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine si de visare similara celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred ca ciocolata contine substante care influenteaza impulsurile nervoase de la nivelul creierului si o substanta similara cu cofeina, numita teomobrina, un excitant al sistemului nervos si un stimulent al miocardului.

Stridii: Sunt bogate in zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie si la cresterea libidoului la femei. Stridiile sunt, totodata, bogate in proteine si foarte satioase.

Citeste lista completa a alimentelor recomandate pentru cina de Valentine’s Day pe mediafax.ro.
 

related posts

Modifică setările cookies