VIDEO Care sunt ultimele imagini pe care le vede un bolnav de Covid-19 pe patul de moarte


Ultimele clipe din viața unui bolnav de Covid-19 aflat la terapie intensivă sunt cumplite, spun doctorii care se luptă în fiecare zi cu maladia. Un medic de la ATI din SUA a dezvăluit care sunt ultimele imagini pe care le vede un pacient în stare gravă, înainte de a muri.


Un medic de peste Ocean, specialist în terapie intensivă, a făcut un gest nașteptat pentru a-i convinge pe oameni să respecte regulile de protecție sanitară. El a postat în mediul online un videoclip în care le-a explicat tuturor ce vede un bolnav de Covid-19, aflat în stare gravă, înainte de a muri.

Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa, pentru că asta vei vedea la sfârșitul vieții tale, dacă nu vom începe să purtăm măști când suntem în public, dacă nu practicăm distanțarea fizică, dacă nu ne spălăm frecvent pe mâini. Pentru că, îți promit, asta vei vedea. Îți promit că asta vor vedea mama ta, tatăl tău, copiii tăi când vor face Covid”, spune medicul cu lacrimi în ochi.

Dr. Kenneth Remy, de la Washington University Medical Center, explică în videoclipul postat pe Twitter cât de greu respiră bolnavii intubați, care au nevoie de ajutor pentru introducerea oxigenului în plămâni. Specialistul spune că ultimele lucruri pe care le vei vedea, dacă vei ajunge în stare gravă la ATI, sunt laringoscopul și tubul traheal, instrumente nelipsite bolnavilor intubați.

Și medicii români au făcut apel la respectarea regulilor de distanțare și protecție sanitară, iar motivul este unul cât de poate de simplu. România are cea mai mare rată de deces din Europa în rândul bolnavilor de Covid-19 internați la ATI. Una dintre explicații, spun specialiștii, este că românii ajung târziu la spital după infectare. În al doilea rând, suntem o națiune cu probleme de sănătate preexistente, care nu pune preț pe prevenție, ci pe tratarea bolilor când acestea apar.

Până azi, 26 noiembrie 2020, nu mai puțin de 10.712 români au murit din cauza Covid-19, în timp ce numărul persoanelor infectate a depășit 449.300.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

FULLSCREEN
VIDEO Care sunt ultimele imagini pe care le vede un bolnav de Covid-19 pe patul de moarte
  • /

related posts

Modifică setările cookies