Virusolog chinez: Pandemia de coronavirus ar putea fi încheiată în luna iunie, însă cu o condiție


Omenirea ar putea scăpa de pandemia de coronavirus abia la sfârșitul lunii iunie, susține reputatul virusolog chinez Zhong Nanshan.


Supranumit Dr. SARS, pentru implicarea sa în descoperirea virusulului SARS în 2002, Zhong Nanshan este de părere că virusul care face ravagii acum în toată lumea ar putea fi oprit abia în luna iunie a acestui an.

Condiția esențială, spune virusologul chinez, este ca fiecare stat care se confruntă cu îmbolnăviri să ia măsuri ferme de combatere a răspândirii coronavirusului. 

„În general, coronavirusurile sunt mai puțin active vara, când temperatura este relativ ridicată (…) însă sfârșitul epidemiei depinde foarte mult de cât de serios o tratează fiecare țară. Dacă țările mai afectate o iau în serios, cred că este posibil să se pună capăt epidemiei până la sfârșitul lunii iunie”, a declarat virusologul, citat de CGTN.

Zhong Nanshan, care este coordonatorul echipei de cercetători care luptă pentru eradiarea noului virus, spune că actualul coronavirus diferă de virusul SARS care în perioada 2002-2003 a ucis cel mult 1.000 de persoane. 

Citește și: Cele mai devastatoare maladii care au lovit omenirea

„Dacă situația nu este pusă sub control la nivel mondial, chiar și atunci când nu există cazuri noi în China, nu putem declara că epidemia a luat sfârșit”, a declarat expertul chinez, conform dantomozei.ro

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: 

related posts

Modifică setările cookies