Virusul Zika ar putea vindeca pacienții cu cancer cerebral


Un vaccin împotriva virusului Zica ar putea în viitor să fie folosit pentru a trata pacienții cu cu cancer la creier- este rezultatul unui studiu pe șoareci. 

Tag-uri:

Oamnii de știință  au folosit un vaccin împotriva virusului Zika, transmis prin înțepătura de țanțar, pentru a distruge celule canceroase din glioblastom- o formă de cancer care afectează creierul. 

 

În acest moment, persoanele care sunt diagnosticate cu această formă de cancer mor în 2 ani. Doctorii încearcă să trateze gliobastomul prin chirugie, încercând să elimine celule canceroase prin îndepărtarea țesutului afectat.
Tot în acest sens se mai folosește radioterapia și chimioterapia.  Totuși, pe măsură ce boala avansează, este din ce mai greu să se facă o diferențiere între celulele canceroase și cele sănătoase iar o eliminare completă este imposibilă.

 

Simptomele includ dureri de cap persistente, lipsa poftei de mâncare, vedere încețoșată, greață și vomă, pierdere cunăștinței și a incapacității de a vorbi. 

 

Astfel,  "dezvoltarea unei terapii eficiente pentru distrugerea celulelor  din glioblastom este  o urgență ", a declarat dr. Pei-Yong Shi, profesor de genetică la Universitatea din Texas Medical Branch și autor al studiului publicat în jurnalul mBio. 

Deoarece atât virusul Zika, cât și glioblastomul pot afecta creierul, echipa a emis ipoteza că prima dintre ele ar putea fi folosită pentru tratarea acesteia. 

În 2015, țările din SUA și America de sud , inclusiv Brazilia, precum și unele părți ale Africii, au fost afectate de o criză a sănătății publice după izbucnirea focarelor de Zika și a legăturii sale cu encefalita, o condiție în care creierul se inflamează.

Majoritatea cazurilor de Zika determină febră ușoară, erupție cutanată, dureri musculare, conjunctivită și dureri de cap. 

FULLSCREEN
Virusul Zika ar putea vindeca pacienții cu cancer cerebral
  • /


related posts