Vrei dantura de revista? La ce metode apeleaza vedetele si cum trebuie sa procedezi


O dantura frumoasa poate schimba cu totul infatisarea unei persoane. Vedetele sunt dovada clara ca dintii simetrici si stralucitori ii transforma in alti oameni. La ce metode apeleaza si ce trebuie sa stii daca vrei sa arati ca ele?


Multe dintre starurile de la Hollywood prefera sa-si faca implanturi dentare sau sa-si puna aparat pentru a corecta imperfectiunile. Ce trebuie insa sa stie o persoana obisnuita inainte de a se supune unei astfel de interventii. Iata ce ne-a spus medicul specialist in medicina dentara Roxana Petre:

Multe dintre vedete apeleaza la implanturi pentru a arata perfect. Ce trebuie sa stie cei care vor sa se supuna unui astfel de proces?

Implanturile sunt o modalitate civilizata si corecta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Poate sa fie un proces mai lung sau mai scurt de integrare a implantului in os, dar rezultatatele sunt bune si sigure in timp, bineinteles avand concursul pacientului pentru urmarirea radiologica si igienizare profesionala la fiecare 6 luni.

Pentru a arata perfect, se apeleaza la fatetarea dintilor. Este o procedura minim invaziva ce presupune indepartarea unei mici portiuni din smaltul dintelui si lipirea unor fatete din portelan, "unghii de ceramica", in locul smaltului indepartat. Zambetul poate sa fie transformat conservativ si rapid, cu rezultate excelente, in urma acestui procedeu.

In anumite cazuri fatele se pot aplica doar dupa utilizarea in prealabil a tratamentelor ortodontice sau parodontale.

Ce informatii ar trebui sa stie cei care isi doresc sa isi puna aparat dentar pentru corectarea defectelor de la nivelul dintilor?

Aparatele dentare sunt foarte utile in anomaliile dento-maxilare, insa sunt tratamente de lunga durata si costisitoare, dar cu rezultate estetice si functionale care fac sa merite efortul. Cel mai important lucru in tratamentul ortodontic nu este partea estetica, partea functionala a aparatului masticator fiind baza unui rezultat de lunga durata.

In foarte multe cazuri este ignorat aspectul functional, ce conduce la rezultate dezastruoase pe termen lung cu probleme la nivelul dintilor, muschilor si articulatiei temporo-mandibulare. Purtatorul de aparat dentar trebuie sa aiba o igiena dentara impecabila, deoarece dantura este mult mai expusa aparitie cariilor, iar dintii pot ramane patati dupa indepartarea aparatului.

related posts

Modifică setările cookies