Vrei dinti frumosi si sanatosi? Afla la cat timp este recomandat un detartraj. Sfaturi de la dr. Anca Vereanu, "Doctorul Casei"


Pentru a avea zambetul stralucitor al vedetelor de la Hollywood nu este suficienta o spalare atenta a danturii, ci si realizarea unui detartraj. La cat timp se face insa acesta? Iata ce a raspuns dr. Anca Vereanu, "Doctorul Casei".


Detartrajul ar trebui facut la 6 luni, dar exista persoane care au nevoie mai des, la 4 luni, in special fumatorii, persoanele care beau mai des vin rosu, cafea.

De multe ori nu este nevoie de detartraj ultrasonic, ci doar de o procedura de curatare a dintilor, mai putin agresiva decat indepartarea tartrului, care consta intr-o sablare a dintilor cu un jet cu presiune in amestec, apa si o pulbere numita "prophy jet". Acest procedeu indeparteaza petele de pe dinti lasandu-i mai albi si stralucitori.

Sablarea ar trebui facuta si dupa un detartraj ultrasonic fiind menita de a curata micile pete care nu pot fi indepartate in totalitate prin detartraj. Trebuie spus ca un detartraj facut incorect sau prea des poate afecta dintii producand micro fisuri in smalt ducand la afectiuni atat de structura cat si estetice.

Pentru un aspect curat si stralucitor recomand prophy-jet-ul sau periajul profesional cu paste speciale. Toate acestea ar avea un efect minunat daca periajul facut acasa ar fi unul constiincios eventual cu folosirea pastelor de dinti cu efect de albire. Exista astfel de paste de dinti create special pentru a intensifica si mentine efectul de albie.

Pentru a fi la curent cu sfaturile Doctorului Casei, intra pe pagina de Facebook a emisiunii.

related posts