Vrei sa slabesti cu carne la gratar? Mai gandeste-te!


Friptura la gratar este in topul recomandarilor nutritionistilor in meniurile de slabire. Insa nu intotdeauna este cea mai buna alegere. Nici prepararea la cuptor a carnurilor nu reprezinta intotdeauna o optiune fericita. Iata motivele!


Carnea la gratar la foc direct dezvolta hidrocarburile policiclice aromate, care sunt cancerigene. Asa ca alege gratarul electric sau cel cu vapori de aer in locul focului direct. Daca preferi focul, cele mai sanatoase esente sunt cele de lemn tare (fag, spre exemplu). Daca folosesti benzina pentru a aprinde focul, fumul va fi si mai cancerigen. Inainte, marineaza carnea cu mirodenii si apa, dar nu in ulei, ca sa reduci cu 80% substantele cancerigene.

Ai impresia ca, daca gatesti carnea la cuptor, nu poti sa consumi un produs cancerigen? Te inseli. Carnea se tine la cuptor la cel mult 160 de grade Celsius. Daca te gandesti sa o coci la 200-250 de grade, ca sa se "faca mai repede", nu mai mananci carne, ci substante mutagene, cu un potential ridicat de a crea celule anormale in corp.

Citeste si despre combinatiile periculoase de carne si legume pe csid.ro!

related posts