Zece metode de a diminua sarea si zaharul din dieta, fara a renunta la alimentele gustoase


Faptul ca excesul de zahar sau de sare in alimentatie poate duce la probleme de sanatate grave nu este un secret; totusi, diminuarea cantitatii acestora nu inseamna neaparat o mancare fada.
 


Site-ul specializat allyou.com prezinta zece metode prin care mancarea nu isi pierde gustul, ci devine mai interesanta, odata cu renuntarea la o parte din cantitatea de sare sau zahar.

1. Eliminati sarea din conservele de legume, ton sau pui. Daca acestea sunt deschise si continutul lor este asezat sub jet de apa, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%.

2. Adaugati condimente in timp ce gatiti. De exemplu, prajiti legumele in cateva linguri de ulei, suc de lamaie, putina sare si un praf de piper. Prajti-le 15-20 de minute, timp in care amestecati.

3. Daca puneti putin cimbru uscat in omleta, nu veti mai simti nevoia sa adaugati sare atunci cand o mancati, ea fiind deja destul de aromata.

4. Reduceti condimentele din taco. In cazul cutiilor de semipreparate de taco, puneti doar jumatate din condimentele din cutie si completati cu pudra de chili, pudra de ceapa si chimion.

5. Folositi sos de spaghete mai putin sarat. Luati doua borcane cu sos de spaghete, unul cu cantitatea de sare cu care sunteti obisnuiti, altul, mai putin sarat. Faceti un amestec din cele doua, reducand in timp cantitatea de sos sarat.

6. Indulciti-va micul dejun adaugand fructe uscate in cerealele pe care le mancati.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.
 

related posts

Modifică setările cookies