Cele mai scumpe parfumuri din lume. „Perla Dubaiului” de 1,6 milioane de dolari domină clasamentul


Industria parfumurilor de lux a ridicat ștacheta în materie de licori parfumate odată cu lansarea unei sticle ireale, în care a fost concentrat tot spiritul Dubaiului. Iată un top al celor mai scumpe parfumuri din lume!


Esențele de lux au ajuns să rivalizeze cu bijuteriile exclusiviste. În toată lumea, parfumieri de excepție se întrec în fiecare an în a scoate pe piață parfumuri ieșite din comun, cu arome dintre cele mai neobișnuite. Cele mai scumpe parfumuri din lume sunt, însă, accesibile doar oamenilor cu multe milioane de dolari în conturi. Iată cele mai scumpe 6 esențe din lume!

Locul 6 Clive Christian No 1 

Lansat în 2001 de parfumierul britanic Clive Christian, No 1 a fost declarat în 2006 cel mai scump parfum din lume. La vremea respectivă se vindea cu 2.150 de dolari/uncie (o uncie are 29,5 ml). Azi, parfumul se poate cumpăra din magazinele exclusiviste cu suma de 530 de dolari/sticla de 50 ml.

Locul 5 - Channel Grand Extrait (No 5)

Celebrul parfum franțuzesc, primul lansat de designerul francez Gabrielle Coco Chanel (anul 1921), este un brand internațional în sine. Simbol al feninității decenii la rând, No 5 are o însemnătate aparte pentru Coco Chanel. Parfumul de vinde cu 4.200 de dolari/uncie, însă apa de parfum Chanel No 5 poate fi cumpărată cu 450-500 de lei.

Locul 4 - Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes

Parfumul a fost creat de Christina Nagel și conține arome de iasomie, ylang-ylang, cardamon, mir, busuioc, mosc, lemn de santal și flori de mușcată. Sticla, decorată cu cristale, a primit formă de piramidă. Parfumul se vinde cu 6.800 de dolari/uncie.

Locul 3 - Clive Christian No 1 Imperial Majesty

Clive Christian a mai creat un parfum emblematic. În 2007, varianta de lux a lui No 1 (No 1 Imperial Majesty) a intrat în Cartea Recordurilor. Cel mai scump parfum de la acea dată a avut un preț de 146.000 de dolari. Sticla, de 500 ml, era decorată cu un diamant de cinci karate și placată cu aur. Parfumul se găsește și în sticluțe de 50 ml, la prețuri mult mai mici.

Locul 2 – DKNY Golden Delicious

Un milion de dolari a costat acest parfum în 2011, cînd a fost cumpărat dintr-un magazin de specialitate din New York. Esența a fost creată de casa de parfumuri DKNY, în colaborare cu parfumierul Martin Katz. Cel mai scump parfum din lume la vremea aceea a fost înnobilat cu 2.909 pietre prețioase (printre care 2.700 de diamante albe, 183 de safire galbene, un safir de Sri Lanka de 7,18 karate).

Fotomodelul Chanel Iman a prezentat parfumul, în decembrie 2011, când a fost lansat.

Locul 1 – Shumukh

Avtualul deținător al titlului de cel mai scump parfum din lume este Shumukh, perla Dubaiului, creat de Asghar Adam Alin, fondatorul grupului Nabeel Perfumes. Piesa a fost executată de artizani din Elveția, Italia și Franța. Decorat cu 3.571 de diamante, parfumul deține și recordul pentru cele mai multe pietre prețioase. Prețului lui este 1,6 milioane de dolari și, conform creatorilor săi, este unic în lume.

related posts

Modifică setările cookies