(P) Cum să alegi rochia perfectă în funcție de tipul tău de corp


Faci parte dintre cele care știu imediat cum să-și aleagă ținută pentru a-și pune în valoare silueta? Uneori nu trebuie să ne gândim la diete minunate pentru a arăta perfect, uneori soluția o reprezintă alegerea în mod corespunzător a pieselor care alcătuiesc garderoba noastră.


În timp ce rochia este, fără îndoială, unul dintre cele mai versatile articole de îmbrăcăminte care există, trebuie să ne fie clar că nu ne putem îmbrăca cu rochii de vară, la întâmplare.

Desigur, fiecare are libertatea de a alege ceea ce dorește să poarte, dar pentru a-ți evidenția formele corpului, este indicat să ții cont de câteva sfaturi utile. 

În ceea ce privește rochiile, este bine că există diferite tipuri ca și în cazul corpului feminin. Regula principală pentru a alege rochia perfectă este să-ți cunoști bine corpul pentru a te putea îmbrăca într-un mod care, în loc să evidențieze ceea ce nu-ți place, să pună în valoarea elementele forte ale corpului, pentru că fiecare femeie are anumite puncte forte. 

Pentru a evita riscurile, fă-ți timp și citește cu atenție acest articol pentru a afla cum să alegi rochia perfectă în funcție de tipul tău de corp. 

Tipuri de corp feminin:

Formă triunghiulară sau pară

Caracteristici: Umeri mai înguști decât șoldurile. De obicei, acestea sunt femeile cu talie definită, cu bust și picioare mici care depun pe șolduri, nu si in alte parti.

Rochii potrivite: Rochii cu decolteu în V sau orice tip de rochie care evidențiază partea superioară a corpului, precum și rochiile cu croială dreaptă.

Rochii nepotrivite: Modelele care dau mai mult volum șoldurilor, cum ar fi cele plisate sau din tul.

Formă rotundă sau în formă de măr

Caracteristici: Fără talie și cu mult volum în zona abdomenului. De obicei, aceste femei au picioare mai subțiri, deși uneori este doar un efect optic. Umerii sunt de asemenea rotunzi.

Rochii potrivite: rochii cu croială Empire.

Rochii nepotrivite: Rochii strâmte sau tip creion cu multe detalii în zona de mijloc și care se îngustează în partea inferioară.

Formă dreptunghiulară

Caracteristici: Umerii, talia și șoldurile trasează o linie dreaptă. Deși este un corp bine proporționat, nu întotdeauna se dovedește a fi în întregime feminin, deoarece nu are nicio formă.

Rochii potrivite: Rochii strâmte în partea de sus și cu mult volum pornind din talie, de exemplu, cele de tip lady.

Rochii nepotrivite: Rochii drepte sau tip creion.

Formă de clepsidră

Caracteristici: Bustul se află în armonie perfectă cu șoldurile, iar talia este bine definită. Este cel mai dorit corp de către femei, deoarece are curbe bine conturate și este foarte feminin.

Rochii potrivite: Modelele care conturează talia și se adaptează la ea.

Rochii nepotrivite: Rochiile scurte și cu croială dreaptă, de exemplu, cele de tip tunică.

Formă triunghi inversat

Caracteristici: Umeri mai lați decât șoldurile, picioare subțiri, în mod normal, și volumul în zona bustului.

Rochii potrivite: Rochii cu croială în A, adică cu un volum mai mare și mai lejere începând de la decolteu.

Rochii nepotrivite: Cele care sunt foarte strâmte în zona inferioară.

Tipuri de rochii

Ce tip de rochie te avantajează? 

Iată câteva exemple de modele de rochii pentru  a ști cum s-o alegi pe cea care te avantajează cel mai bine:

Evazată: Sau clopot. Este perfectă atât pentru ținutele casual, cât și mai elaborate. Favorizează toate tipurile de corp și siluetă, deoarece reușește să marcheze talia fără a evidenția șoldurile, deci este ideală pentru femeile complexate de această zonă. 

Dreaptă: Nu evidențiază talia, ceea ce este perfect pentru femeile cu un corp în formă de V sau măr.

Empire: Un element de bază care nu iese din stil. Feminin și sofisticat. Rochiile cu croială Empire sunt cele care au o tăietură sub piept. Această rochie are avantaje multiple. Dacă ești scundă, te face mai înaltă și îți mărește bustul. Iar dacă ai talia mare, aceasta o disimulează complet.

Talie înaltă: Rochia are tăietură doar în talie, favorizând femeile cu siluetă tip clepsidra sau pe cele care doresc să-și mascheze șoldurile.

Creion: Opțiunea cea mai îndrăzneață, dar în același timp și cea în care te vei simți senzuală, mai ales dacă o porți cu încredere. Fiind o rochie strâmtă este perfectă pentru femeile care doresc să-și pună în valoare formele frumoase.

Și lista de tipuri de rochii poate continua... există și rochii casual, tip cămașă, tip tunică, printre altele. Pentru a-ți alege rochia perfectă pentru tine te invităm să intri pe www.poema.ro, unde vei găsi o gamă variată de rochii dintre care vei putea alege rochia care îți va permite să-ți manifești starea de spirit și creativitatea în această vară. Spor la cumpărături!

related posts

Modifică setările cookies