Cum să te pregătești pentru primul concert la care mergi: 5 trucuri simple


Ți-ai cumpărat bilet pentru a merge la concertul trupei tale preferate și nu știi cum să te pregătești pentru marele eveniment?

Tag-uri: #concert #relaxare

Te gândești la outfit, la make-up, îți faci fel și fel de scenarii despre cum va decurge show-ul și simți fluturi în stomac din cauza emoției? Nu există un ghid practic despre cum ar trebui să te pregătești pentru un concert, însă sunt câteva trucuri care te vor ajuta să te simți mai bine la recitalul trupei preferate și să te bucuri de fiecare moment.

1. Documentează-te despre celelalte concerte

E drept că elementul surpriză este extrem de important în astfel de situații, însă, dacă te numeri printre cei curioși, poți încerca să afli informații despre cum s-au desfășurat celelalte concerte. De regulă, în turneele de promovare, artiștii cântă aceleași piese la toate concertele. Prin urmare, află setlistul de la cel mai recent show și vei ști la ce să te aștepți la concertul la care mergi tu. 

2. Hidratează-te foarte bine

Emoțiile puternice și lipsa unei hidratări adecvate te-ar putea face să pierzi cele mai importante momente ale concertului. Deși la toate evenimentele de acest fel există asistenți medicali care îți pot acorda primul ajutor în caz că te simți rău, e ideal să ai grijă de organismul tău, astfel încât să nu apelezi la ei. Drept urmare, înainte de a merge la concert, asigură-te că mănânci gustări sănătoase și consumi suficientă apă.

De asemenea, imediat ce ajungi în zona de concert, este recomandat să îți cumperi apă, pentru a te hidrata pe tot parcursul evenimentului, mai ales dacă acesta are loc în perioade caniculare. Te vei bucura mai mult de show-ul trupei tale preferate, dacă organismul tău se va simți bine.

3. Alege outfitul potrivit pentru tine

Unul dintre cele mai stresante lucruri pe care trebui să le faci înainte de a merge la un concert este să-ți alegi vestimentația perfectă. Pe de o parte, outfitul de concert ar trebui să fie lejer, comod și potrivit stilului tău. Pe de altă parte, este indicat ca hainele alese pentru un astfel de eveniment să fie adecvate pentru perioada în care are loc și pentru tipul de concert la care mergi.

Una dintre ținutele vestimentare cel mai des întâlnite la show-urile muzicale este formată din blugi rupți, ghete, tricou (de preferat cu numele trupei imprimat pe el) și geacă de piele. De asemenea, se mai poartă rochiile midi cu teniși. Totodată, accesoriile sunt importante la astfel de evenimente. Pălăriile hippie, colierele și brățările sunt printre cele mai purtate.

4. Anunță-ți prietenii că mergi la concert

Rețele sociale sunt extrem de utile dacă ți-ai cumpărat bilet la concert, dar nu vrei să mergi singură. O postare pe Facebook, Instagram sau Twitter e cel mai la îndemână mod de a descoperi alte persoane care merg la același concert. Astfel, te vei putea bucura de show-ul trupei preferate în compania altor fani, iar atmosfera ar fi putea fi mult mai agreabilă decât dacă ai urmări singură concertul.

5. Asigură-te că ai suficientă baterie la telefon

Deși când mergi la un concert e mai important să îi asculți și să îi urmărești pe artiștii de pe scenă decât să faci poze sau să filmezi, dacă te numeri printre cei cărora le place să aibă stocate în telefon amintirile de la evenimentele importante, ar fi bine să verifici, înainte de a pleca de acasă, dacă smartphone-ul este suficient încărcat pentru a imortaliza momentele cheie din timpul concertului.

Dacă la finalul show-ului rămâi fără voce, nu te preocupa, acesta este unul dintre efectele unui eveniment muzical reușit.   

Foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies